hozzávalók 4 főre
2-3 csirkemell filé
10 dkg szeletelt bacon
10 dkg erdőszéli csiperkegomba
4 kis fej hagyma vagy gyöngyhagyma
1 pár debreceni páros kolbász
2 ek étolaj
Babsalátához:
3 ek barna cukor
1 ek szójaszósz
1 ek ecet
1 dl erőleves
1 kis cső pirospaprika
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 cső csípős paprika
2 ek kukoricaliszt
3 dl tarkabab
1db főtt csemegekukorica a csőről leszemezve (vagy 1 dl konzerv csemegekukorica)
elkészítés
A babot áztassuk be egy éjszakára, majd főzzük meg enyhén sózott vízben 20-30 perc alatt. (Ne várjuk meg, amíg elkezd repedezni)
A csirkemelleket vágjuk 3-4 kisebb darabra és csavarjuk egyenként a baconszeletekbe.
A kolbászokat vágjuk 3-4 kisebb darabra.
A csirke-, és kolbászdarabokat a hagymával, gombával váltogatva tűzzük nyársra, (nem a hagyományos módon hosszában, hanem keresztben) és forgassuk meg az olajban.
A kolbászos-csirkés nyársakat szabad tűz fölött süssük szép pirosra.
Közben a barnacukrot oldjuk fel a szójaszósz és az ecet keverékében, tegyük bele a pirospaprikát, a szeletekre vágott lilahagymát, a felaprított fokhagymát és az erőspaprikát és forraljuk legalább 3 percig.
Vízben oldott kukoricaliszttel sűrítsük be, újra forraljuk fel, végüladjuk hozzá a babot és a kukoricát.
Egy-egy kolbászos-csirkés nyársat tegyünk egy-egy tányérra, körítsük babsalátával.
Jó étvágyat kívánok!