2024. 10. 3. csütörtök

Helga
1 EUR 400 HUF
1 GBP 480 HUF
Kezdőlap » Kolbászos-csirkés nyársak babsalátával (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Kolbászos-csirkés nyársak babsalátával (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

hozzávalók 4 főre

2-3 csirkemell filé

10 dkg szeletelt bacon

10 dkg erdőszéli csiperkegomba

4 kis fej hagyma vagy gyöngyhagyma

1 pár debreceni páros kolbász

2 ek étolaj

 

 

Babsalátához:

3 ek barna cukor

1 ek szójaszósz

1 ek ecet

1 dl erőleves

1 kis cső pirospaprika

1 fej lilahagyma

2 gerezd fokhagyma

1/2 cső csípős paprika

2 ek kukoricaliszt

3 dl tarkabab

1db főtt csemegekukorica a csőről leszemezve (vagy 1 dl konzerv csemegekukorica)

 

elkészítés

A babot áztassuk be egy éjszakára, majd főzzük meg enyhén sózott vízben 20-30 perc alatt. (Ne várjuk meg, amíg elkezd repedezni)

A csirkemelleket vágjuk 3-4 kisebb darabra és csavarjuk egyenként a baconszeletekbe.

A kolbászokat vágjuk 3-4 kisebb darabra.

A csirke-, és kolbászdarabokat a hagymával, gombával váltogatva tűzzük nyársra, (nem a hagyományos módon hosszában, hanem keresztben) és forgassuk meg az olajban.

A kolbászos-csirkés nyársakat szabad tűz fölött süssük szép pirosra.

Közben a barnacukrot oldjuk fel a szójaszósz és az ecet keverékében, tegyük bele a pirospaprikát, a szeletekre vágott lilahagymát, a felaprított fokhagymát és az erőspaprikát és forraljuk legalább 3 percig.

Vízben oldott kukoricaliszttel sűrítsük be, újra forraljuk fel, végüladjuk hozzá a babot és a kukoricát.

Egy-egy kolbászos-csirkés nyársat tegyünk egy-egy tányérra, körítsük babsalátával.

 

Jó étvágyat kívánok!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lombhullató vonatozás Mahócára
Az ÉSZAKERDŐ Zrt. idén is megrendezi szezonzáró mahócai vonatozását. Október utolsó szombatján két különvonat indul a Lillafüredi Állami Erdei Vasú…