2023. 03. 28. kedd

Gedeon, Johanna
1 EUR 385 HUF
1 GBP 439 HUF

A logikai készség fejlesztése játékosan

A játékok nemcsak örömforrások, készségfejlesztő hatásuk is van. A kisgyerekek számára készült társasjátékok között több is van, amelyek a logikát fejlesztik, a Smart Games játékai kiemelkednek közülük.

 

Smart Games – logikai fejtörők gyerekeknek

 

Az egyik legismertebb játékkiadó, a Smart Games, amely egyszemélyes társasjátékokat dob piacra a 2-10 éves korosztály számára.

 

Egyszemélyes társasjáték? Igen, létezik ilyen kategória! Előnyük, hogy a gyerkőc hosszú időre le tudja kötni magát ezekkel a társasokkal, és akkor is tud szórakozni, ha egyedül van. Ráadásul sokat tanul is közben!

 

A Smart Games játékai ugyanis 5 fő területet fejlesztenek: a logikát, a koncentrációt, a problémamegoldást, a térbeli tájékozódást és a tervezést. Ezekre a képességekre az iskolában, tanulás közben is nagy szükség van, de a gyerekek a Smart Games segítségével mindezekre játékosan tehetnek szert.

 

Népszerű Smart Games játékok

 

Az egyszemélyes társasjátékok mindegyike több szinten játszható, azaz az egyszerűtől a bonyolultabb felé haladhatunk a játék során. Mindig csak egy megoldás lesz a jó, és ami még szuper: a gyerekek önmagukat ellenőrizhetik. A Smart Games játékokhoz ugyanis mindig mellékelik a megoldást.

 

Magyar nyelvű változatát a Compaya társasjátékbolt munkatársainak köszönhetjük, akik évek óta forgalmazzák a Smart Games készségfejlesztő játékokat. Az igényesség és a precízség jellemzi ezeket a termékeket, nem véletlenül olyan népszerűek a gyermekek körében.

 

Minimum 48 feladványt tartalmaznak a dobozok, de nagyobb gyerekek ennél többel is megbirkóznak.

 

A 80 feletti feladványt tartalmazó Smart Games játékok közül az egyik legnépszerűbb a Gyémánt rejtekhely, melyet 10 éven felüliek számára terveztek. A kirakós játékban a logikai és a megfigyelőképességre igazán nagy szükség van, mivel a cél nem más: meg kell találni a piros gyémánt búvóhelyét, ehhez viszont ki kell ásni a többi drágakövet. A honlapon videós segítséget is találunk a játékhoz magyarázatokkal.

 

Egy játék óvodásoknak, iskolásoknak: Smart Car

 

A Smart Car 5 x 5 nevű logikai játék 96 feladványt tartalmaz. Építsd meg álmaid autóját! – szól az utasítás, s ehhez 5 darab, színes fa építőelem áll rendelkezésre. Ezeket kombinálva kell létrehozni a kocsi oldalait, amivel aztán a kis ovisok még játszhatnak is.

 

Ez a Smart Games játék már 4 éves kortól ajánlott: a kisebbeket 48 feladvány állítja kihívás elé, de iskoláskorú gyermekként már képesek lesznek a másik 48 feladat elvégzésére is.

 

Azért olyan jó ez a játék, mert akár több éven át használható, továbbá remekül alkalmas ez is a gondolkodás fejlesztésére. Minőségi anyagokból készült, biztonságos és tartós elemekből áll.

 

A Smart Games játékokhoz híven itt is egyre bonyolultabb feladatokkal találja szembe magát a játékos, olykor még egy felnőttet is megizzaszt egy-egy nehezebb feladvány. De nem kell félni: a megoldások természetesen itt is megtalálhatók a mellékelt füzetben./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek