2024. 05. 15. szerda

Zsófia, Szonja
1 EUR 386 HUF
1 GBP 450 HUF
Pásztor pite

Pásztor pite

Pásztor piteHozzávalók:

4 lilahagyma

4 sárgarépa

50 dkg darált hús

50 g vaj

2-3 babérlevél

kakukkfű

őrölt bors

1-2 ek paradicsomsűrítmény

½ l húsleves alaplé

25 dkg zöldborsó

1 kg burgonya

1 dl tej

12 dkg vaj

2 tojássárgája

Elkészítés

A hagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a vajon kb. öt percig sütjük. Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét, az egészet jól átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáöntjük a hús alaplevet és sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, amivel együtt még öt percet pároljuk.

A burgonyát megfőzzük, áttörjük és pürét készítünk belőle.

A húsos mártást egy hőálló tálba vagy tepsibe tesszük, majd a burgonyapürét rásimítjuk

Szép pirosra sütjük a sütőben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Nyári zsongás a belvárosban
Ilyen az, amikor beszippant a belváros - Top 5 program Bár az ország fővárosa egész évben fantasztikus programokat nyújt, ahogy igazán nyáriasra fo…
Szemben a forgalommal
Sávot és irányt is tévesztett az a lengyel kamionos, aki néhány kilométer hosszan szemben haladt a forgalommal. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bev…