2024. 05. 14. kedd

Bonifác
1 EUR 386 HUF
1 GBP 449 HUF
Tárkonyos raguleves

Tárkonyos raguleves

Tárkonyos ragulevesHozzávalók:
– ½ kg hús– sertés, őz, vaddisznó, pulyka- kockára vágva
– sárgarépa 4 db
– fehérrépa 2 db
– zöldborsó 20 dkg
– gomba 15 dkg
– hagyma 1db
– tárkony 2 szál
– tárkonyecet 1dl
– citrom 1db
– tejszín 2dl
– étkezési keményítő 1ek.
– só, bors,pirospaprika

Elkészítés:
A húst – amelyiket a család szereti, de akár vegyesen is lehet, csak vigyázzunk a főzési időkre – megmossuk, és kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A vöröshagymát felhevített olajban megdinszteljük, hozzátesszük a kockákra vágott húst, és együtt pirítjuk tovább, megvárva, míg a hús kifehéredik. A sárgarépát, a fehérrépát, a gombát megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és a levesbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldborsót. Beleöntjük az étkezési keményítővel, felengedett tejszínnel, majd lassú tűzön puhára, főzzük. Hozzáadjuk a finomra vágott tárkonyt, majd belekeverjük a tárkonyecetet és a citromot félbe vágva. Ha kell utána, ízesítünk. Összerottyantjuk és forrón tálaljuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lencseleves
Lencseleves hozzávalók: 25 dkg lencse 20 dkg füstölt kolbász 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1-2 db babérlevél a rántás…
Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…

További cikkek

DRESSZKÓD: ART DECO
Divat és életmód az 1920-30-as évekből Új fejezetéhez érkezett az Iparművészeti Múzeum legnépszerűbb kiállítás-sorozata, a Dresszkód. Éppen csak sz…