2024. 04. 29. hétfő

Péter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
Lecsó

Lecsó

LecsóHozzávalók:
1 kg vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 kg zöldpaprika
6 db paradicsom
6 karika kolbász, vagy húsos szalonna kocka
erős paprika ízlés szerint

bors
pirospaprika
olaj vagy zsír


Elkészítés:
A zsiradékon megdinszteljük a karikára vágott hagymát, majd hozzá adjuk a zúzott fokhagymát és a kolbászt, vagy húsos szalonnát. A paprikát kicsumázzuk és szeletekre vágjuk, a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, beletesszük az erős paprikát és pároljuk A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a héját. Kicsire vágjuk és hozzá adjuk a sülő lecsóhoz, megszórjuk pirospaprikával és készre főzzük. Ha többet csinálok, akkor kis dobozokban a fagyasztóba kerül, és télen fenséges pörkölt alap lesz belőle.
Főzhetünk bele rizst, ha hosszabb lére engedtük, de üthetünk rá tojást is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…