2023. 12. 7. csütörtök

Ambrus
1 EUR 381 HUF
1 GBP 445 HUF

Tedd egyedivé a nappalit elektromos kandallóval

Sokféle fűtési megoldás létezik, hogy ne kelljen a helyiségekben fázósan vagy netán dideregve üldögélni. Sokan kedvelik a különféle hőlámpás eszközök alkalmazását, de vannak, akik nem igazán rajonganak ezek fényéért és zajosságáért. Számukra kiváló alternatívát jelenthet egy elektromos kandalló beszerelése. Akár még egy fürdőszobát is remek hangulatúvá, de mindenképp egyedivé lehet ezzel varázsolni.

Ha te magad szereled be

Egy elektromos kandalló beszerelésébe magad is belevághatsz, ha van valamennyi barkácsolási ismereted. Persze érdemes előtte körülnézned a JOSZERSZAM.com faipari gépei között is, hogy a legjobb berendezésekkel és egyéb kiegészítőkkel felvértezve vághass bele a nem egy napig tartó műveletsorozatba.

Alapvető asztalos eszközök és egy jó minőségű körfűrész biztosan kell majd a tökéletes kivitelezéshez, valamint szükséged lesz gipszkartonra és gipszkarton szerszámokra és drótvágóra is, valamint a rögzítéshez megfelelő csavarokra, glettre és egyéb speciális eszközre is.

Csak alapos tervezést követően kezdj bele

Talán az a legegyszerűbb, ha egy már meglévő falat bővítesz ki, így nem kell majd a külső vagy a támfal szigetelésével vesződnöd. Sokkal könnyebb lesz a vezetékekkel is a munka, ám a gipszkartonozást nem spórolhatod meg. Ám ez nem is olyan nagyon bonyolult, mint elsőre gondolnád, meglátod!

Mindenképp alaposan tervezd meg az egész munkafolyamatot. Ha sablont készítesz, az kiváló ötlet. A keretet mindenképp jelöld be a falon, majd építsd meg a falat. Nagyon fontos, hogy az elemeket megfelelően megerősítsd, hiszen nagyon stabilan kell majd állniuk és tartaniuk. Ezt támasztékokkal tudod a legjobban megoldani és az elemek megfelelő rögzítésével. Mindig a megfelelő csavarokat alkalmazd, a falhoz az odaillőt és majd a gipszkartonhoz is a megfelelőket.

A kábelezés is rendkívül fontos egy elektromos eszköz beszerelésénél. Pontosan ez a helyzet az elektromos kandalló esetében is. A kiválasztott eszköz használati utasításában szerepelnek a speciális adatok és javaslatok. Ezeket szem előtt tartva végezd el a munkákat. Érdemes lehet a készüléket külön áramkörre kötni és ehhez tapasztalt villanyszerelőt hívni.

Felmelegíti a testet és a lelket is

Ha már áll a plusz fal kerete, és a kábelezéssel is készen vagy, akkor indulhat is a gipszkartonozás. Ennek során a megfelelő anyaghasználati leírásokat kövesd, hogy ne érhessenek meglepetések. Ma már rengeteg modern anyagot választhatsz, ami kicsit másként viselkedhet.

Miután mindent rendben előkészítettél, beszerelheted a kandallót magát. Erősen nyomd a készüléket a falhoz, amíg a csavarokkal rögzíted a helyére. Belülre tehetsz kristályt, fahasábokat, LED-et a megfelelő hangulat eléréséhez. Olyan lehet teljesen, mintha valódi parázs lenne ott. Igazán hívogató és kellemes meleget adó valódi kandalló. És ha te magad szerelted be, akkor még sokkal értékesebb./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek