2023. 12. 7. csütörtök

Ambrus
1 EUR 381 HUF
1 GBP 445 HUF

Diákként hol érdemes állást keresnünk?

Bár ennek nem feltétlenül vagyunk tudatában, de az életünk egyik legszebb időszakát a főiskolán vagy az egyetemen töltött évek jelentik, amikor is a figyelmünket, energiánkat aktívan a tanulásra összpontosítjuk.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy más dolgokkal ne foglalkozhatnánk, vagy például ne kezdhetnénk el dolgozni még a diplománk megszerzése előtt. Ha már fiatalon munkába állunk, annak számos előnye lesz azon túl, hogy lehetőségünk lesz pénzhez jutni és finanszírozni a kiadásainkat.

A kérdés csak az, hogy hol érdemes munkát keresnünk, hogy rátaláljunk azokra a lehetőségekre, amik szimpatikusak számunkra. Ebben az írásunkban ezt a témát vesszük górcső alá, és adunk néhány hasznos, a gyakorlatban azonnal alkalmazható tippet a diákmunkák megtalálásához.

Böngésszük az álláskereső portálokat!

Itt érdemes pécsi diákmunkát keresni annak, aki komolyan gondolja a munkába állást: Pécsállás – diákmunka. Ezen a linken ugyanis sokféle álláslehetőséget találhatunk, de ha esetleg egyik sem szimpatikus a számunkra, akkor érdemes visszatérni, a hirdetések ugyanis folyamatosan frissülnek.

És ezzel el is érkeztünk az első tippünkhöz: rendszeresen böngésszük az online állásközvetítő portálokat! Ezeket a weboldalakat ugyanis előszeretettel használják azok a cégek is, melyek kifejezetten diákokat kívánnak alkalmazni egy-egy nyitott pozíció betöltéséhez.

Járjunk nyitott szemmel!

Soha nem lehet tudni, hogy hol fogunk rábukkanni álmaink álláshirdetésére, így mindenképp megéri figyelmesnek lenni. Amikor például egy étterembe, büfébe vagy üzletbe munkaerőt keresnek, akkor az ezzel kapcsolatos hirdetést kifüggesztik az ajtóra vagy a kirakatra egy jól látható helyre.

Vegyünk részt állásbörzéken!

Az is szuper megoldás, ha részt veszünk egy állásbörzén, az ugyanis – akárcsak az online állásközvetítő portálok – koncentráltan összekötik a keresletet, azaz az álláskeresőket a kínálattal, vagyis a munkaadókkal, akiknek munkaerőre van szükségük. Ezeken az eseményeken azok is részt vesznek, akik kifejezetten diákmunkákat kínálnak.

Látogassuk meg a szimpatikus cégek karrieroldalát!

Végül, de nem utolsósorban nem szabad kihagyni a számunkra szimpatikus cégek karrieroldalának figyelését sem. Amikor ugyanis egy cégnél megüresedik egy – akár diákok által is betölthető – pozíció, és a vállalatnak van egy jól felépített weboldala, akkor jó eséllyel ott is közzéteszik a hirdetéseket.

Nem veszíthetünk, csakis nyerhetünk azáltal, ha időt szakítunk ezeknek az álláslehetőségeknek a feltérképezésére. Különösen ajánlott ez abban az esetben, ha konkrét elképzelésünk van a betölteni kívánt diákmunkáról, és arról a cégről, ahol dolgozni kívánunk.

Látható tehát, hogy számos úton-módon rá tudunk bukkanni azokra a diákmunkákra, melyekben szívesen kipróbálnánk magunkat. A lényeg, hogy nyitott szemmel járjunk, aktívan keressük a lehetőségeket, és semmiképp se felejtsük el átböngészni az olyan állásközvetítő oldalak hirdetéseit, mint amilyen például a Pécsállás weboldala!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek