2023. 12. 11. hétfő

Árpád, Árpádina
1 EUR 382 HUF
1 GBP 446 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Színesedik Miskolc kulturális élete: új Képtárral bővül a miskolci Herman Ottó Múzeum

Színesedik Miskolc kulturális élete: új Képtárral bővül a miskolci Herman Ottó Múzeum

A Pannon-tenger Múzeum 2013-as átadását követően egy új Képtárral bővül a Herman Ottó Múzeum. A múzeum bővítése az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Kormányzat vissza nem térítendő támogatásából valósul meg.

A beruházás eredményeként az új épületszárny ad otthont a múzeum új Képtárának és látvány-restaurátorműhelyének is. Az infrastrukturális fejlesztéssel az átalakított épületben két állandó kiállítás is helyet kap, ahol a látogatók a 20. század legnagyobb hazai alkotók festményeit csodálhatják meg.

 

A múzeum új épületszárnyának földszintjén nyíló állandó kiállítás „A titkos és a publikus” nevet kapta, amely két nagy magángyűjteményt mutat be. A Kövesi- és Petró-kollekciókon keresztül a látogatók a műgyűjtés hazai izgalmas világát ismerhetik meg, miközben a magyar nemzeti festészet remekműveivel találkoznak. A tárlaton többek között Lotz Károly, Perlmutter Izsák, Gulácsy Lajos, Koszta József, Rippl-Rónai József, Csók István, Egry József, Czóbel Béla, Vaszary János, Aba-Novák Vilmos és Szőnyi István művei tekinthetők meg.

 

A másik állandó, „Miskolc anno” című kiállítás biztosítja, hogy a látogatók időutazóknak érezhetik magukat a két világháború közötti, békebeli Miskolcon. A képzőművészeti alkotásokat (akvarelleket, olajfestményeket, grafikákat) városrészek szerinti elrendezésben fedezhetik fel a vendégek. A kiállítás alapvetően képzőművészeti jellegű, azonban a témakörhöz kapcsolódó tárgyi emlékeknek (pl. cégérek, kapurácsok) és dokumentumoknak (idegenforgalmi kalauzok, képes levelezőlapok) is szerepet szán.

Az új Képtár 2023. december 30-án nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt.

 

A Herman Ottó Múzeum új Képtára a múlt és a jelen találkozásának helyszíne, ahol az évszázadok művészete inspirál. Fedezze fel a múzeum új kincseit és lépjen be a művészetek izgalmas világába!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek