2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Sokrétű, ingyenes segítség a nyelvtanuláshoz

A stabil nyelvtudás ma minden pénzt megér, ám miért ne spórolnánk, ha tudunk? Hiszen nem olcsó a nyelvvizsgáig vezető út: szótárak, CD-k, nyelv- és nyelvtankönyvek, hozzá középfok táján már a megfelelő szintű olvasnivaló… Az idegen nyelvi profilú miskolci Szabó Lőrinc Könyvtár sokat segíthet a megtakarításban nemcsak könyveivel, de most újra induló nyelvi klubjaival is.

Nyelvkönyvek, nyelvi oktatócsomagok, szótárak, újságok. Angolul, németül, spanyolul, kínaiul vagy más nyelven tanulóknak – és minden korosztálynak az ovisoktól a szépkorúakig. Ezt kínálja elsősorban a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtára a nyelvet tanulóknak. És mindezt kölcsönözni lehet – igen, a szótárakat, az oktatócsomagokat és az újságokat is!
Ez a nyelvtanárhoz vagy iskolába járók számára is jelentősen megkönnyíti a tanuláshoz szükséges felszerelés beszerzését. A könyvtár nyelvtanári végzettséggel rendelkező munkatársai ugyanakkor személyes segítséget is nyújtanak azoknak, akik most akarják elkezdeni az ismerkedést a ma már alapnak számító angol és német nyelvvel, vagy éppen szeretnék felfrissíteni, karbantartani megszerzett tudásukat.
Hiszen, ha nem használjuk, megkopik, passzívvá válik a nyelvismeret, nehézkessé a megszólalás. Az angol társalgási klub a gyakorlás, a szinten tartás mellett a fejlődésre is lehetőséget ad, méghozzá a legtermészetesebb módon: úgy, hogy a klub tagjai beszélgetnek egymással. A minden hétfőn délután fél 5-kor kezdődő, egy órás társalgás ráadásul, a tapasztalatok szerint igen hangulatos időtöltés is. És természetesen ingyenes a részvétel, akárcsak a másik két nyelvi klubban.
Ezek közül az egyik a babákat és a mamákat várja. A barátságos, az örökmozgó kicsik kedvére berendezett klubszobában hétfő délelőtt játékosan szokják az idegen nyelvet, ismerkednek az angollal a 2-6 éves gyerekek. A másik klub a felnőtteknek segít. Aki nem akar, vagy nem tud nyelvtanárhoz menni, annak sokszor gondot okoz, melyik úton induljon el. Melyik módszer, melyik könyv vagy hanganyag lesz a legjobb a számára? A választáshoz ad támpontokat a kezdő nyelvi klub, ami – szerda délutánonként – egy hónapon át az angol egyéni nyelvtanulási lehetőségeket tekinti át, majd a következő hónapban ugyanígy eligazít a német nyelvoktató csomagok között is. Így bármikor is akar valaki nekikezdeni a nyelvtanulásnak, megkapja a segítséget a Szabó Lőrinc Könyvtárban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek