2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Ritka, virtuóz, megragadó- 2011. december 5-i koncert a Művészetek Házában

Ritka, virtuóz, megragadó- 2011. december 5-i koncert a Művészetek Házában

A Miskolci Szimfonikus Zenekart ismét Kocsis Zoltán vezényli december 5-én a Művészetek Házában. A műsoron olyan zenei ritkaságokat találunk, mint Strauss Don Juan című szimfonikus költeménye, Debussy Skót induló című műve, majd Kocsis Zoltán Debussy átirata Hét dal címmel, melynél Hajnóczy Júlia énekel. A koncert záródarabja, Bartók Concertója is tartogat különlegességeket, hiszen minden hangszerjátékostól bizonyos szintű virtuozitást követel meg, aminek köszönhetően igazi mestermű élményét élheti át a közönség.

 

Ritka alkalom kínálkozik a miskolci közönség számára, mivel különleges műveket hallhat egy világhírű karmester és egy kiváló zenekar, a Miskolci Szimfonikus Zenekar előadásában.

2011. december 5. hétfő 19 óra

Művészetek Háza

 

Richard Strauss: Don Juan

Claude Debussy: Skót induló

Claude Debussy-Kocsis Zoltán: Hét dal

Bartók Béla: Concerto

 

Miskolci Szimfonikus Zenekar

Ének: Hajnóczy Júlia

Vezényel: Kocsis Zoltán

Jegyek 1600 Ft-os áron kaphatók a Művészetek Háza jegypénztárában.

Hajnóczy Júlia

Hajnóczy Júlia a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ének ill. opera tanszakán szerzett diplomát Gulyás Dénes és Kovalik Balázs növendékeként, majd Németországban mesterdiplomát Prof. Edith Wiens tanítványaként. Számos nemzetközi verseny díjazottja. Rendszeresen koncertezik hazai vezető zenekarok szólistájaként itthon és külföldön. A Magyar Állami Operaházban 2008 óta énekel, többek között Pamina, Sophie, Euridice, Marzelline szerepében.

 

Kocsis Zoltán

 

Kocsis Zoltán nemzetközi karrierje 18 éves korában a Magyar Rádió Beethoven-versenyének megnyerésével indult. Néhány év alatt szinte berobbant a nemzetközi zenei világba, meghívás meghívást követ Európa, Észak- és Dél-Amerika, valamint a Távol-Kelet meghatározó zenei központjaiba és fesztiváljaira. 1983-ban Fischer Ivánnal megalapította a Budapesti Fesztiválzenekart. 1987 óta karmesterként is fellép és zongoraművészi pályája mellett komponál is. Kocsis Zoltán 1997 őszétől vette át a Nemzeti Filharmonikus Zenekar – akkor még Magyar Állami Hangversenyzenekar – irányítását.

2004 januárjában életműdíjat kapott a cannes-i Midemen, és a francia kulturális miniszter ott adta át neki azt a magas francia kitüntetést, a művészeti érdemrend lovagi fokozatát, amelyet még 2002-ben kapott meg a francia zene népszerűsítése érdekében végzett kimagasló munkájáért és egész muzsikusi tevékenységéért. 2005 márciusában Kocsis Zoltán munkásságát – 1978 után másodszor is – Kossuth-díjjal ismerték el. 2006. március 25-én, Bartók születésének 125. évfordulóján átvehette a szakmai grémium által odaítélt Bartók-Pásztory-díjat. 2007. január 23-án az oktatási és kulturális miniszter „a magyar kultúra követe” címet adományozta Kocsis Zoltánnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek