2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Csaknem húszezren utaztak a Diósgyőri Mikulásvonaton

Csaknem húszezren utaztak a Diósgyőri Mikulásvonaton

Az erdei vasút  mesevonatának szinte teljes kapacitását kihasználva, idén is csaknem húszezren utaztak a Diósgyőri Mikulásvonaton. November 26. és december 16. között az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútjának szerelvényei szállították a gyerekeket a Palotaszálló mögött kialakított lillafüredi mesebirodalomba, ahol a Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány szervezésében egy interaktív mesejáték várta a kicsiket.

21 nap alatt 84 mesevonat tette meg az utat a Dorottya utcai végállomás és Lillafüred között. A két mozdonnyal és hat kocsival közlekedő szerelvények átlagosan több mint 230 utast szállítottak minden alkalommal. A vonatok többségénél a Herman Ottó emlékmozdony is része volt a szerelvénynek. A Diósgyőri Mikulásvonaton a 2003-as indulás óta már mintegy 200 ezren utaztak – tájékoztatott Mátrai Imre, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútjának üzemigazgatója és Boda Péter, a Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány elnöke.
Mátrai Imre arra is felhívta a figyelmet, hogy a Lillafüredi Állami Erdei Vasút szerelvényei ünnepi menetrend szerint közlekednek az év utolsó napjaiban. A téli menetrend szerint novembertől március végéig csak a hétvégeken és ünnepnapokon járnak a kisvonatok, de december 28. és 31. között napi két vonatpár közlekedik, 10:15 és 12:45 Dorottya úti indulással. Munkaszüneti napokon pedig a szerelvények 10.15, 11.30, 12.45 és 14.00 órakor indulnak Miskolc – Dorottya utcáról Garadnára.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek