2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Az ország minden részéről várják a tehetséges diákokat

Az ország minden részéről várják a tehetséges diákokat

A legtehetségesebb diákokat és felkészítő tanáraikat, valamint a szakma elismert képviselőit várják a Magyar Természettudományi Társulat konferenciáin. Az első alkalommal csaknem száz érdeklődő vett részt az eseményen.


Aktualitásokhoz kötődő, közérdeklődésre számot tartó témákat dolgoznak fel azok a szakmai konferenciák, melyekre az ország minden tájáról érkeznek érdeklődők. „Fontosnak tartottuk, hogy meghatározzuk a célcsoportot, így elsődlegesen a fiatal, tehetséges diákokhoz és a pedagógusokhoz szólunk, Igyekszünk elérni a határon túli magyar oktatási intézményeket is, sokakkal már együttműködési megállapodást kötöttünk, így őket is bevonjuk a programba.” – mondta Dr. Tardy János c. egyetemi tanár, a Magyar Természettudományi Társulat ügyvezető elnöke.

Az első konferencia május 9-én, Tatán zajlott le, ahol Prof. Gábris Gyula az MTA doktora, egyetemi tanár köszöntötte az érdeklődőket. Ezt követően Hámorné Vidó Mária PhD. geológus mérnök, MFGI főtanácsos tartotta meg előadását, ahol a résztvevők szélesebb körben megismerhették a hazai ásványi nyersanyagaink kutatását és nyersanyag potenciálunkat. Prof. Kordos László az MTA doktora, egyetemi tanár a hidroszféra változásairól beszélt, míg Mari László PhD., geográfus, egyetemi docens a klímaváltozás-kutatás világába kalauzolta az érdeklődőket.

A következő konferenciának az egri Eszterházy Károly Főiskola ad otthont május 30-án, ahol Murányi Zoltán PhD. tanszékvezető főiskolai tanár „Mennyibe kerülnek a kémiai show-k és a kísérletek?” előadása után Oldal Vince adjunktus a kémiai kísérletekről osztja meg tapasztalatait. A vitafórum előtt érdekes fizikai kísérleteknek is tanúi lehetnek a helyszínre látogatók.

Kisújszálláson május 30-án és 31-én várják a meghívottakat. Pacsai Norbert tanár Herman Ottó munkásságáról beszél majd a nagyérdeműnek, különös tekintettel a nagykunsági kapcsolatokra. Dr. Lakatos Gyula tanszékvezető főiskolai docens a Víz Világkonferencia határozatának pedagógiai vonatkozásait taglalja előadásában, míg Magyar András tájgazdálkodási mérnök „Egy csepp víz titkai…(Környezetszennyezés a mikroszkóp alatt)” című előadására invitálja a nagyérdeműt. Emellett lehetőség nyílik a Jermy Gusztáv Természetrajzi Szertár és Múzeum megtekintésére, valamint a vendégek „Herman Ottó nyomán” címmel egész napos terepgyakorlaton is részt vehetnek.

A szakmai meghívottak mellett azokat a 7. és 8. osztályos diákokat várják a rendezvényekre, akik jól teljesítettek az országos szakmai versenyeken. AZ őket felkészítő pedagógusok is meghívást kaptak a szakmai napokra.

A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének értékelése és javaslata alapján, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló intézkedések Irányító Hatóságának jóváhagyásával készült.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek