2024. 04. 29. hétfő

Péter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Jegyzet
  • »
  • Illegális migráció hisztéria, vagy valós veszély

Illegális migráció hisztéria, vagy valós veszély

Az illegális migráció jelen pillanatban az egyik olyan kérdés, amivel legtöbbet foglalkozik a közvélemény, média és a politika. Nincs olyan nap vagy inkább óra, amikor nem szembesülünk ezzel a témával. Ha éppen sikerül a bevándorlókról elterelni a figyelmünket rögtön szembetalálkozunk egy „Tudta!” – feliratú táblával, plakáttal.
A politika elmúlt egy évének ez volt a fő csapásiránya és teljesen mindegy, hogy jobb vagy baloldali pártokról beszélünk, mindegyik politikai tőkét akar kovácsolni belőle. Vajon tényleg ilyen kritikus a helyzet?
Anélkül, hogy állást foglalnék a témában vagy bárkinek is a véleményét próbálnám befolyásolni, nézzünk meg egy- két statisztikai adatot.
A washingtoni központú Pew Research Center (PRC) kutatásaiból kiderül, hogy 2011-ben még a Föld népességének még harmada vallotta magát kereszténynek ez 2,2 milliárd fő volt, az iszlám vallású emberek száma 1,6 milliárd volt. 2050-re a bolygó népessége a számítások szerint eléri a 9 milliárdot ennek folyományaként a keresztény lakosság száma is növekszik majd, előreláthatólag 2,9 milliárd fő lesz, de a muszlim vallású emberek száma már megközelíti a keresztény vallásúak számát (2,8 milliárd fő lesz). Sőt az előrejelzések szerint 2070-re utoléri majd 2100-ra meg is haladja. Természetesen mindezek csak előrejelzések és korántsem biztos, hogy így lesz.
Hogyan is néz majd ki Európa vallási térképe a prognózis szerint?
Európa lakossága annak ellenére csökken, hogy a Föld népessége növekszik, 11 százalékos aránya 8 százalékra csökken. A keresztények száma 553 millióról 454 millióra csökken és a muszlim vallású emberek száma a 10 százalékot  éri el Európában.
Viszont 30-40 év múlva lesznek olyan országok ahol a vallási összetétel megváltozik. Macedóniában, Bosznia-Hercegovinában, Egyesült Királyságban az előrejelzések szerint 2050-re már nem keresztény többségű ország lesz, hanem muszlim.
Mi a helyzet kicsiny kis országunkkal? A jó hír, hogy ilyen drámai változások nem várhatóak az évszázad közepéig, viszont lesznek! Magyarország lakossága csökken, tíz évente egy kisvárosnyi emberrel zsugorodik az ország lakossága, 2050-re már csak 8 500 000-an leszünk és ha ez a tendencia tovább folytatódik akkor 450 év múlva már nem lesznek magyar állampolgárok az ország területén!
2010-ben még úgy nézett ki a helyzet, hogy a keresztény lakosság száma 81 százalék volt, 2050-re 76 százalékra csökken és a muszlim vallásúak aránya pedig 0,4 százalék lesz. Tehát ha nem is drámaian emelkedik, de mindenképpen nő.
Mi a baj a mostani tömeges bevándorlókkal? – ha bárki közülünk elutazik a világ bármelyik pontjára alkalmazkodik, megnézi az adott ország kultúráját, szokásait, nem utolsó sorban betartja a nemzet törvényeit. Nem mindegy, hogy valaki törvénytisztelő vagy öntörvényű! Rengeteg hírt hallunk arról, hogy milyen káoszt és felfordulást tudnak okozni közlekedésben, a társadalom működésében. Említhetném a Budapest-Keleti pályaudvart, Calaist és így tovább. Ezek csak a rövid távú problémák, hosszabb távon sokkal súlyosabb lesz a helyzet.
Tegyük fel a kérdést miért baj, ha muszlim vallású emberek száma egy keresztény hagyományokkal rendelkező Európában növekszik, majd meg is haladja? Először is, ha egy többségi társadalom kisebbségbe kerül, akkor drámain megváltoznak a dolgok. Minden érték, norma, amiben addig hittünk, egy csapásra átalakul.
Már most ott tartunk –pedig még többségben vagyunk-, hogy mi alkalmazkodunk: „BETILTOTTÁK A MINISZOKNYÁT A MENEKÜLTEK MIATT, EGY NÉMET ISKOLÁBAN” –szólt az egyik hír és ez csak egy a sok közül.
Tényleg nem értem miért nekünk kell hozzájuk alkalmazkodni, a saját környezetünkben és nem nekik hozzánk, ha már olyan kedvesek és segítőkészek vagyunk és beengedjük őket? –szerintem ez már önmagában vérlázító!
Mondjuk ki bátran egy év alatt eljutott Európa oda, hogy fél, a félelem pedig bénultságot okoz és tehetetlenül nézzük a tehetetlenséget…, “Európa hamarosan aláhanyatlik – A muzulmánok elárasztják, megszállják és elpusztítják Európát. Európa, gyerekes és öngyilkos liberalizmusa miatt hamarosan aláhanyatlik. Európa alkotta meg Hitlert és Hitler után a kontinensnek nincsenek érvei: a kapuit szélesre tárja az iszlám előtt, nem mernek többé beszélni fajról és vallásról, miközben az iszlám csak az idegen fajokkal és vallásokkal szembeni gyűlölet nyelvét ismeri. “…”Beszélnék arról, hogy a muzulmánok elárasztják, megszállják és elpusztítják Európát, és hogy az európaiak hogyan viszonyulnak mindehhez, az öngyilkos liberalizmussal és a buta demokráciával. …Mindig ugyanúgy végződik: a civilizáció eléri az érettség bizonyos fokát, ahol már nemcsak hogy nem képes megvédeni önmagát, hanem látszólag érthetetlen módon a saját ellenségét imádja.”- Kertész Imre szavai, amelyeket felesleges kommentálni, önmagukért beszélnek.
Még egy utolsó gondolat, ha minél nagyobb számban lesznek jelen a muszlim vallású emberek Európában, annál hamarabb jelennek majd meg a politika színterén. Londonnak már muszlim polgármestere van. Ha viszont a törvényhozásban is komoly szerephez jutnak, akkor mondanom sem kell, a szabályokat, törvényeket már ők írják!
A végén pedig merengjünk el a nem is olyan távoli jövőbe, az időpont legyen 2100 valahol Európában, ahol egy anyuka és lánya sétálnak az utcán, amikor elhalad mellettük egy autó és a kislány egy kérdést intézz a mamájához.
„Anyu, tényleg volt olyan idő, amikor mi is vezethettünk autót?” –ne váljon valósággá…

Üveges Péter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

-Mit főzöl Nagymami, csak nem Jókai bablevest? Toppan be a 12 éves, a konyhámba, beleszagol a levegőbe, és már az illatokról megállapítja mi lesz az e…
A Mount Everesten a nyomkövetője alapján mért 8795 méteres elért magassággal Suhajda Szilárd a legmagasabbra jutott magyar hegymászó palack és serpák …
Ahogy közeledik a karácsony, sülnek a sütik, készülnek az ételek, szépül a ház, előkerülnek a karácsonyfa díszei, csomagolom az ajándékokat, egyre töb…

További cikkek