2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Elmarasztalta a bíróság a DK politikusát a Jobbikra tett kijelentései miatt

A Budapest Környéki Törvényszék 2015. február 11-i első fokú ítéletében megállapította, hogy Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció politikusa megsértette a Jobbik Magyarországért Mozgalom jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát.
Arató még 2014 áprilisában az ATV Egyenes Beszéd című műsorában próbálta érdekesebbé tenni magát azzal, hogy olyan kijelentést tett, miszerint a Jobbik politikai ellenfeleit a Dunába és gázkamrába küldené. A méltán elfeledett politikust a nemzeti párt beperelte gyalázatos és hazug állításai miatt.

A bíróság az ítélet indoklásában kimondta, hogy Arató kijelentése olyan negatív, elmarasztaló vélemény, melynek semmiféle tényalapja nincs, bűncselekmény elkövetésére, előkészületére utal, melyet a Jobbik mint közszereplő sem köteles elviselni.

A bíróság kötelezi Arató Gergelyt, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot, valamint a perköltségen túl fizessen a pártnak 750 ezer forintot.

A Gyurcsány-párt politikusaira jellemző, hogy építő jellegű javaslatok helyett inkább az elvakult gyűlölettől vezérelt kijelentéseikkel illetik politikai ellenfeleiket, különös tekintettel a Jobbikra. A párt a továbbiakban is a leghatározottabban fog fellépni az őt ért aljas és nemtelen támadások ellen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek