2021. 09. 25. szombat

Eufrozina, Kende
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF

DK: Összeomlik a háziorvosi rendszer, magyarok ezrei életveszélyeben

Az Orbán-kormány egyik legsúlyosabb bűne, hogy tönkretette az egészségügyet. Egy friss felmérés szerint a háziorvosi rendszer is összeomlik. Vannak olyan területek az országban, ahol kilométereket kell utazni, hogy orvos lássa a beteget. El lehet képzelni, hogy ha ennyit kell uzatni egy beteg embernek egy faluból a receptért, valószínűbb, hogy ki sem váltja a gyógyszert. Ráadásul a háziorvosok egyharmada nem csak nyugdíjas lesz már, hanem vissza is vonul. Évente még százan sem szerzik meg a háziorvosi szakképesítést, de egy részük azonnal külföldre megy a pálya méltatlanul alacsony anyagi és erkölcsi megbecsültsége miatt.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány a felelős a kialakult helyzetért. Stadionokra, Orbán Várba költözésére költik a pénzt, ahelyett, hogy életpálya-modellt kínálnának a háziorvosoknak, főleg a fiataloknak. Ez a nemtörődöm magatartás minden nap magyarok ezreit veszélyezteti, mert egyre többen kerülnek ki a betegellátás rendszeréből.
A DK Sokak Magyarországa programja részletes egészségügyi programot tartalmaz, amellyel kormányváltás után megkezdhető lesz az egészségügy talpra állítása.

Dr. László Imre, a DK elnökségi tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum