2021. 09. 26. vasárnap

Jusztina
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • “Rajzolj egy zsák krumplit, és énekelj hozzá egy dalt!”

“Rajzolj egy zsák krumplit, és énekelj hozzá egy dalt!”

Vekerdy Tamás előadása Miskolcon a Hámori Waldorf Iskolában. Téma: A kamaszkor. „Idén 25 éves a Hámori Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és AMI. Ebből az alkalomból az év során nyitott előadásokat szervezünk, hogy minden érdeklődő bepillanthasson iskolánk életébe. Ennek az előadás-sorozatnak legnépszerűbb eseménye iskolánk jó barátja, Dr. Vekerdy Tamás előadása. Míg a többi előadást városi helyszíneken szerveztük, most mi látjuk vendégül a várost a Hámori Waldorf Gimnázium Sas úti épületében. A nagy érdeklődésre való tekintettel két alkalommal is, április 1-én és április 3-án este. Az előadás a kamaszkor kérdéseit járja körül, ami reményeink szerint kapaszkodóul szolgálhat minden szülőnek waldorfosnak és nem-waldorfosnak egyaránt.

Előadás-sorozatunk célja, hogy közelebb vigyük a Waldorf pedagógia alapelveit a városhoz.
A „Rajzolj egy zsák krumplit és énekelj hozzá egy dalt!” nem rossz reklám a Waldorf-iskolának, de természetesen viccoldalakon terjed sok más elképesztően téves interpretáció mellett. Az ilyen és ehhez hasonló – minden reális körültekintést, utánajárást alapjaiban nélkülöző – vicces, durva és időnként sértő állítások gyakori vendégek Miskolcon a Waldorf-pedagógiáról.

A tanulás kaland. A kaland vége öröm. Sok kaland várja a Waldorf-diákokat nemcsak a természetben, ahol gyakori vendégek, de az osztályteremben is, ahol megidézik a természetet, a világot, az embert, az érzékelhető, tapasztalható és gondolható valóságot.

Véleményünk szerint Vekerdy tanár úr szavai érthetően, egyszerűen tudják majd közvetítetni a Waldorf értékrendet mindenki számára. Az előadás résztvevői pedig belülről is megnézhetik, a Waldorf Gimnázium épületét, megélhetik sajátos hangulatát.
Vendégeinket Kiállítással várjuk, az alkotók természetesen a gimnázium tanulói.

Helyszín: 3535 Miskolc, Sas utca 11.
Időpont: 2017. Április 1. szombat 17.00 és április 3. hétfő 18.00

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárában 2021. szeptember 24-én, pénteken 16 órától rendezik meg a nyelve…

További cikkek

Hajas Laci újra tanulónak állt Látványos bemutatók, fergeteges show-k, hazai és külföldi sztárfodrászok... A magyar fodrászszakma színe-java gyűlt …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum