2022. 01. 24. hétfő

Timót
1 EUR 358 HUF
1 GBP 428 HUF

Máté – napi Sokadalom Bükkábrányban

– Azt gondoltam, hogy a Bükkábrányiak nagyon kritikusak, és majd úgy gondolják próbáljunk ki másokat is, akik a települést vezetni tudják, de azt látjuk, hogy értékelik Szalai Szabolcs és a testület munkáját, hiszen Ő az egyetlen polgármester jelölt.

El kell ismernünk, hogy nagyon jól kihasználta az adódó és a saját lehetőségeit is, és mindemellett rendkívül felelősen gazdálkodott, így a településnek adóssága sem volt. Szinte föl sem tudjuk sorolni mindazt, ami megújult itt az elmúlt esztendőkben: iskola, óvoda, utak, temető, arborétum, főtér, közösségi terek, így aztán szerintem az ábrányiak jól döntöttek, jól döntenek, ha a folytatásra szavaznak,- mondta Tállai András, a terület országgyűlési képviselője, a Máté-napi Sokadalom ünnepélyes perceiben.

Immár negyedik alkalommal rendezték meg Bükkábrányban a Máté-napi Sokadalmat. A Felső temető átadása és az iskola mögötti Arborétum megnyitása után, délután két órától gyülekeztek a sokadalom résztvevői az iskola udvarán.Szalai Szabolcs polgármester mesélt az Arborétum történetéről, amelyet a település tüdejének neveztek egykor. Sokáig volt rendezetlen, lepusztult állapotban, így most nagyon büszkék rá, hiszen ezzel egy újabb közösségi teret építettek újjá. Elültettek itt egy szép kis mocsári ciprus fát is. Kosik János lokálpatrióta vállalkozó, – aki a beruházást is végezte – Darányi Ignác minisztert méltatta beszédében, mert a projekt amelynek keretében az Arborétum visszakapta egykori fényét, a valamikor híres mezőgazdasági miniszter nevét viseli.

Hangulatos zene kíséretében indult a menet a település főterére. Itt először megemlékeztek ábrány hőseiről – az I. és II. világháború katonáiról, majd ismét egy beruházás átadása következett. A Petőfi és Kossuth utat adták át a település lakosságának. Ezt követően a színpadon a Napsugár Napközi Otthonos Óvoda gyermekeinek műsorát láthatták, majd az általános iskolások néptánccsoportja is bemutatta erre az alkalomra tanult koreográfiáját.
Bognár Lili Janka népdalcsokrokat énekelt,és ezután elkezdődött a dalos találkozó. Közben a Szabad Lovagok Rendjének bemutatója zajlott, és a gyerekek régi népi játékokkal ismerkedhettek meg.
A népdalkörök éneklése után tovább folytatódott a műsor a színpadon. A Felsőtárkányi Hagyományőrző Néptáncegyüttes kamara csoportja a régmúltat idézte táncával.
Őket a Miskolci Nemzeti Színház művészeinek Eperjesi Erika és Kincses Károly operett előadása követte. A záró műsorszám előtt kihirdetésre került a pálinka és kőttes versenyek eredményei is. A kelt tészták versenyére kevesebb a pálinkamustrára viszont annál több jelentkező akadt, ami nem könnyítette meg a zsűri dolgát.
Az eredményhirdetést követően a sokak által kedvelt, a világot meghódító 4 For Dance előadását tekinthették meg a sokadalom résztvevői.

Fotó:Orosz László

További képek a galériában.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

Palócleves
Hozzávalók: 75 dkg hús /lehet sertés és marha is/ 75 dkg zöldbab 50 dkg burgonya 4 evőkanál olaj 1 púpozott evőkanál liszt 2 dl tejföl …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum