2024. 05. 27. hétfő

Hella
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF
Kisbárány született a Tanyaházban!

Kisbárány született a Tanyaházban!

Kisbárány született a Tanyaházban!A Miskolci Állatkert ormányos medve csapata az új esztendőre megújul: a korábbi lakók már nem láthatók a kifutóban. Új otthonra leltek a dán Odense Zoo-ban és hamarosan Debrecen állatkertjében. Az új miskolci csapat – mely az ormányos medvék másik, „vörösorrú” (Nasua nasua) faját képviseli majd – már megérkezett, két nőstény Jászberényből és egy hím Csehországból. Jelenleg a karantén épületben várják a tavaszi kifutóberendezést és kiköltözést!

Fotó:Kövi Gabriella

A Miskolci Állatkert oktató-irodaépületének bemutató terme ismét megújul. Folyamatosan készülnek az új terráriumok, melyekben régi kedvencek és eddig itt még nem látott fajok is bemutatkoznak hamarosan a látogatóknak. Az elmúlt időszakban érkezett pl. egy szakállas agáma (Pogona vitticeps) pár és január-február folyamán zöld baziliszkusz, nappali gekkó és királysikló is beköltözik majd a készülő terráriumokba.

Kisbárány született a Tanyaházban!

Az Afrika házban is látható most már egy afrikai kígyófaj.: fiatal királypiton (Python regius) költözött december folyamán a ház egyik terráriumába, az óriáskígyók közé tartozó faj – korára tekintettel – egyelőre még csak kisebb testmérettel büszkélkedhet.

Fotó: Veress Tamás

Az európai ragadozók közül a kutyafélék ivarzási időszaka január-februárra esik, ezt „koslatásnak” is nevezik. A Miskolci Állatkertbe tavaly januárban érkezett Fanni nőstény szürke farkas (Canis lupus) iránt – az állatkert reményei szerint – az öreg hím talán aktívabb érdeklődést mutat, a tavalyi ismerkedős időszak folytatásaként. Ebben az időszakban intenzívebben kommunikálnak egymással az állatok – melyet látogatóink is megfigyelhetnek, ha csendben közelítik meg a kifutót.  A látogatóknak is kedves ajándék lehetne egy falkaalapító farkaskölyök alom – a 2010-ben is folytatódó Európai Ragadozókért kampány okán is. Az EAZA „Éljünk együtt” jelmondatú CARNIVORE kampánya ez évben kibővül néhány fajjal, ezek: a közönséges disznódelfin /Phocoena phocoena/, a parlagi sas /Aquila //heliaca/, a dögkeselyű /Neophron percnopterus/, és a barátkeselyű /Aegypius monachus/.



Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek