2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • A SES és a SOLARKIOSK energiát és internet-hozzáférést biztosít egy jordán menekülttábor oktatási központja számára

A SES és a SOLARKIOSK energiát és internet-hozzáférést biztosít egy jordán menekülttábor oktatási központja számára

A partnerek egy innovatív, hálózaton kívüli energia és adatkapcsolati megoldással segítik az oktatást a jordániai Zaatari menekülttáborban LUXEMBURG/BERLIN, 2016. május 20. – A SES S.A. (New York-i tőzsde: Euronext; Párizsi és Luxemburgi tőzsde: SESG) és a gazdaságilag elmaradott, alacsony szocioökonómiai státuszú országokat segítő SOLARKIOSK AG ma bejelentette, hogy egy úttörő megoldás, az úgynevezett „Connected Solar School” létrehozásán dolgoznak, ami lehetővé teszi, hogy elektromos árammal, oktatási eszközökkel és szélessávú internetkapcsolattal lássák el az UNICEF és a Relief International által működtetett oktatási központokat a jordániai Zaatari menekülttáborban.

A „Connected Solar School” a SOLARKIOSK E-HUBB technológiáján alapul, ami a napenergia segítségével teszi hozzáférhetővé a SES Astra Connect platformja által biztosított szélessávú internetkapcsolatot, amin keresztül a tanárok elérhetik az UNICEF e-learning tananyagait.

A SOLARKIOSK E-HUBB megoldása – amit a berlini GRAFT építészeti iroda tervezett azért, hogy a hálózaton kívüli területek a világon bárhol megbízható energiaforráshoz juthassanak – napenergiából nyert árammal működteti az iskolákban elérhető adatkapcsolatot, számítógépeket és világítást. Az E-HUBB belső tere a tanárok adminisztratív központjaként működik majd, ahol lámpákat, laptopokat, nyomtatókat, mobiltelefonokat és tableteket is lehet tölteni.
A Zaatari menekülttábor jelenleg több mint 80000 menekültnek ad otthont, köztük közel 25000 iskoláskorú gyermeknek. A tábor kilenc hagyományos iskolakomplexuma mellett a Relief International az UNICEF támogatásával további három oktatási központot hozott létre az extra figyelmet és különleges bánásmódot igénylő gyermekek számára, emellett egy negyedik központ építése is folyamatban van. Ennek köszönhetően, jelen pillanatban több mint 300 diák részesül fejlesztő oktatásban.

Andreas Spiess, a SOLARKIOSK vezérigazgatója elmondta: „A SES és a SOLARKIOSK együttműködése révén az E-HUBB technológia segítségével az UNICEF jelentősen javíthatja a Zaatari táborban élők életminőségét. Az oktatáshoz, az energiához és az internethez való hozzáférés ma már alapvető szükség és emberi jog. Éppen ezért büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen, kihívásokkal teli környezetben élőknek is segítséget nyújthatunk abban, hogy hozzájuthassanak ezekhez a forrásokhoz. A „Connected Solar School” projekt célja egy olyan jól működő és továbbfejleszthető modell létrehozása, ami biztosítja a napenergiával működő épületek ellátását és a megbízható szélessávú kapcsolatot azokban a közösségekben is, ahol az általános ellátás hiányos.”

„Szír gyerekek milliói néznek szembe otthonuk elvesztésével nap mint nap, állandó erőszak és kegyetlenség mellett. Eközben az iskola napi rutint, rendszerességet és normalitást jelenthet számukra, amellett, hogy biztosítja a tanulás lehetőségét. A gyerekek kizárólag a tanuláson keresztül bontakoztathatják ki képességeiket, és játszhatnak pozitív és aktív szerepet életük, valamint országuk újjáépítésében” – tette hozzá az UNICEF Jordánia képviselője, Robert Jenkins. „A Zaatari táborban felépülő „Connected Solar School” azért is fontos az UNICEF számára, mert példaként szolgálhat a hasonló megoldások megvalósíthatóságához, a lehetséges sokszorosításához és kiterjesztéséhez.”

Gerhard Bethscheider, a SES Techcom Services ügyvezető igazgatója elmondta: „A mai modern oktatásban mind a tanárok, mind pedig a diákok számára létfontosságú, hogy hozzáférhessenek különböző online tananyagokhoz. Éppen ezért a SOLARKIOSK-kal között stratégiai megállapodás kézenfekvő volt számunkra, mivel műholdjaink nem csupán az űrben való mozgáshoz használnak napenergiát, hanem az adatkapcsolatokat is annak segítségével biztosítják. Közös célunk, hogy a Zaatari menekülttábor lakóinak életét megkönnyítsük, és jobbá tegyük.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások azt a sofőrt, aki egy zebrán kis híján elgázolt egy g…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum