2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
Vége a miskolci rablók bűncselekmény sorozatának

Vége a miskolci rablók bűncselekmény sorozatának

Vége a miskolci rablók bűncselekmény sorozatánakAz elmúlt hetekben több rablás történt Miskolc utcáin. A bűncselekményeket két 15 éves fiú és néhány esetben gyermekkorú társukkal együtt követték el.

A két 15 éves fiatal fiú az elmúlt hetekben hat rablást hajtott végre Miskolc utcáin. Egyes alkalmakkor egy még gyermekkorú társuk is segédkezet nyújtott. A fiatalok mindegyik esetben azonos technikát alkalmaztak. Miután kiszemelték a főleg idősebb sértetteket, mögé kerültek, majd letépték, kitépték a vállukon, kezükben lévő táskákat. Sokszor az áldozatok a lökés miatt a földre kerültek, így újabb bántalmazás után rabolták, vitték el a sértettek értékeit, készpénzét, iratait.

A fiatalkorú elkövetőket december 2-án vette őrizetbe a Miskolci Rendőrkapitányság, egyben előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelésére.

A Miskolci Rendőrkapitányság az egyik fiatalkorút három bűncselekmény elkövetésével csoportosan elkövetett rablás, súlyos testi sértés, illetve készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségével gyanúsítja, társánál mindez kiegészül még egy kisebb értékre elkövetett lopás vétségével is.

A bíróság a rendőrség előterjesztése alapján elrendelte a fiatalkorú gyanúsítottak letartóztatását december 4-én.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Motorozás határok nélkül
Az uniós áfaszabályok kijátszásával próbálta csökkenteni fizetendő adóját egy motorkerékpárokat értékesítő társaság Bács-Kiskun vármegyében. Ezúttal e…

További cikkek