2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

A nyeremény több mint egymillió!

Egy kazincbarcikai sértett számlájáról az AnyDesk program letöltetésével közel 6 millió forintot vett le egy álbankár. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül.

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre több az internetes csalás. A bűnözők tárháza kifogyhatatlan, de a cél ugyanaz, megtudni az áldozatok banki adatait, hozzáférni a számlájukhoz, csalárd módon megszerezni a pénzüket.

Megtörtént eset

Csalás miatt folytat nyomozást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egyelőre ismeretlen tettessel szemben. Egy kazincbarcikai nőnek egy álbankár telefonbeszélgetésük során 2024. április 26-án 1 millió forint nyereményt ígért. A csaló az asszonynak elmondta, hogy a sorsoláson nyert pénzt csak úgy kapja meg, ha telepíti az AnyDesk programot az otthoni számítógépére. A letöltést követően az álbankár közel 6 millió forintot utalt át egy ismeretlen számlára. Az ügyben a nyomozás jelenleg is folyik.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai segíthetnek a kockázati tényezők kiszűrésében, hogy biztonságban legyünk a világhálón is. 

  • Soha ne adja ki ismeretleneknek, főként ne telefonon, interneten a bankkártyája és a netbanki belépési adatait!
  • Ismeretlen eredetű programot soha ne telepítsen fel vagy töltsön le a számítógépére, illetve a telefonjára, bárki is javasolja azt Önnek!
  • Legyen gyanús, ha a telefonáló tört magyarsággal beszél, vagy magyartalan, helyesírási hibákat tartalmazó e-mailben ajánl kedvező üzleti lehetőséget!
  • Ne bízzon ismeretlenek üzleti vagy befektetési ajánlataiban, legyen gyanakvó, főleg, ha kiemelten nagy hozammal kecsegtetik!
  • Ha bajba került, azonnal értesítse a pénzintézetet, és tegyen feljelentést a rendőrségen!

 

További hasznos tanácsokat az alábbi linken olvashatnak az online csalásokról: https://kiberpajzs.hu/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…