2024. 05. 7. kedd

Gizella
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „Betegszállító autóval” csempészte a cigit a bútorasztalos
Elfogás csokor a rendőröktől

„Betegszállító autóval” csempészte a cigit a bútorasztalos

„Betegszállító autóval” csempészte a cigit a bútorasztalosFél év börtönt kapott, 2 évre felfüggesztve

Beteg barátja autóját kérte kölcsön cigarettacsempészéshez egy 45 éves román férfi. Az autó tulajdonosának még jogosítványa sincs. Azért vette a járgányt, hogy – mozgási nehézségei miatt – azzal szállítsák. A kölcsön kért autóval – a tulajdonos tudta nélkül – csaknem 5 ezer doboz, adójegy nélküli cigarettát próbált meg a férfi Borsod megyébe csempészni. Miskolc előtt azonban elfogták a vámosok. Gyorsított eljárásban 6 hónap börtönbüntetésre ítélték. Az ítélet végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztették.

A Vám- és Pénzügyőrség járőrei a 37-es főúton, Miskolc előtt néhány kilométerrel állították meg a fehér Opelt. A vámosoknak gyanús lett, hogy a magyar rendszámú autót, egy román férfi vezeti. Átnézték az autót. A csomagtartóban több ezer doboz csempészcigarettát találtak pénzügyőrök. A férfit – az autóval együtt – bekísérték a miskolci vámhivatal udvarára, ahol a csomagtartóból összesen 3020 doboz Next, és 1880 doboz Priluki márkájú cigaretta került elő. A Romániában bútorasztalosként dolgozó férfi a kihallgatáson elmondta: az autót kölcsönkérte egyik határmenti településen élő barátjától. Cigarettacsempészéshez. A szállítmány értékesítéséből akart egy kis pluszpénzhez jutni.

A középkorú férfit gyorsított eljárásban bíróság elé állították. 6 hónap börtönbüntetést kapott, 2 év próbaidőre felfüggesztve. Emellett a bíróság elrendelte az illegális cigaretták elkobzását. Az autót pedig visszajuttatták tulajdonosának.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ismét lecsapott az álbankár, egy edelényi sértett számláján lévő közel 5 millió forint vált köddé. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitánys…
Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…

További cikkek