2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Több százezer forint értékben szedték a mohát

Az Encsi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztálya a közelmúltban több eljárást is kezdeményezett nagyobb mennyiségű védett moha eltulajdonítása miatt.

 

Boldogkőújfalu környékén nagyobb mennyiségű mohát szedtek és tulajdonítottak el ismeretlen tettesek, mely növények fokozottan védettek.  A helyi polgárőrök segítségével az encsi rendőröknek sikerült elfogniuk és előállítaniuk a mohaszedőket és a felvásárlókat is. A növényeket helyi lakosok, főleg asszonyok szedték és rakták zsákokba, majd értékesíteni szándékoztak. Ekkor érték őket tetten a rendőrjárőrök. A nők előállításukat követően elismerték a moha gyűjtését és az értékesítési szándékot, de azzal védekeztek, hogy nem tudták, hogy védett növényt szednek. A lefoglalt 19 zsák moha piaci értéke mintegy 450.000 forint, azonban mint fokozottan védett növény, az eszmei értéke meghaladja az egy millió forintot is. A mohaszedők ellen nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett, valamint természetkárosítás bűntett miatt indult eljárás, míg a felvásárlóknak nagyobb értékre elkövetett orgazdaság bűntett miatt kell felelniük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Motorozás határok nélkül
Az uniós áfaszabályok kijátszásával próbálta csökkenteni fizetendő adóját egy motorkerékpárokat értékesítő társaság Bács-Kiskun vármegyében. Ezúttal e…

További cikkek