2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Romagyilkosságok: ma számol be a rendőrség a nyomozás részleteiről
Romagyilkosságok: ma számol be a rendőrség a nyomozás részleteiről

Romagyilkosságok: ma számol be a rendőrség a nyomozás részleteiről

Romagyilkosságok: ma számol be a rendőrség a nyomozás részleteirőlA mai rendőrségi sajtótájékoztatón a romák elleni támadások gyanúsítottainak elfogásakor készült videofelvétel nyilvánosságra kerülése mellett több apró részlet és nyomozati információ is kiderülhet a hat halálos áldozatot követelő támadássorozat felderítéséről. A 28 és 42 év közötti,

Hajdú-Bihar megyében élő, kilenc fegyveres és Molotov-koktélos, hat halálos áldozatot követelő támadással meggyanúsított négy férfit péntekre virradóra Debrecenben egy belvárosi sörözőben fogták el a rendőrök, a Budakörnyéki Bíróság vasárnap 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte őket.
 
A Debrecen múzeumi negyedében, a cégbíróság épületének pincéjében működő Perényi 1. sörözőből és a fölötte lévő Karaoke bárból, valamint egy Bethlen utcai lakásból a rendőrök összesen hat embert állítottak elő. A nyomozók szerint közülük négyen, a 30 éves P. Zs, a 42 éves K. Árpád, testvére K.I és a korábban szerződéses katonaként Koszovóban is szolgált Cs. István követhette el a romák elleni támadásokat.

Az időközben előzetes letartóztatásba került négy férfi mindegyike tagadta a bűncselekmények elkövetését. A gyanúsítottak köre egyes rendőrségi nyilatkozatok szerint még bővülhet. A Népszabadság értesülései szerint még legalább három lehetséges gyanúsítottat keres a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI). Ezt a rendőrség nem kívánta kommentálni. Bencze József országos rendőrfőkapitány a lappal csak annyit közölt: ne gondolják azok, akiknek bármi közük is volt ehhez a gyalázatos bűntetthez, hogy ezzel vége. A rendőrség folytatja a már elfogott és a már azonosított, de még bujkáló feltételezett elkövetők telefonos híváslistáinak elemzését, kapcsolatrendszerük feltérképezését. Úgy tudni, a nyomozók lefoglaltak több számítógépet, amelyeken reményeik szerint az eddigi és a tervezett támadásokkal kapcsolatos információk lehetnek, valamint olyan adatok, amelyek további lehetséges elkövetők vagy segítők nyomára vezethetik a nyomozókat – írta a lap.

A romák sérelmére több emberen elkövetett emberölés és emberölés kísérlet bűntettének felderítéséről Házi István vezérőrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnügyi igazgatója és Petőfi Attila dandártábornok, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) igazgatója számol be ma a nyilvánosság előtt.

(MTI)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Motorozás határok nélkül
Az uniós áfaszabályok kijátszásával próbálta csökkenteni fizetendő adóját egy motorkerékpárokat értékesítő társaság Bács-Kiskun vármegyében. Ezúttal e…

További cikkek