2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Romagyilkosságok: Bencze József úgy véli, vége a bűncselekmény-sorozatnak
Romagyilkosságok: Bencze József úgy véli, vége a bűncselekmény-sorozatnak

Romagyilkosságok: Bencze József úgy véli, vége a bűncselekmény-sorozatnak

Romagyilkosságok: Bencze József úgy véli, vége a bűncselekmény-sorozatnakAz országos rendőrfőkapitány úgy véli, hogy a romák elleni támadások feltételezett elkövetőinek elfogása után véget ért ez a bűncselekmény-sorozat. Bencze József erről az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt kedd este. Bencze József azzal kapcsolatban, hogy hat embert fogtak el, de csak négy került előzetes letartóztatásba, azt mondta, hogy a másik két elfogott embert elszámoltatták, de olyan körülmény, amely megalapozta volna a gyanúsításukat, nem merült fel. Hozzátette: ennek ellenére nem kizárt, hogy a későbbiekben tanúként még kihallgatják őket. Azt is elmondta, hogy a négy ember között ott van a bűncselekmény-sorozat irányítója is, de azt, hogy konkrétan melyikük az, nem közölte.
 
Az országos rendőrfőkapitány azt is elmondta, hogy „az indulatok persze a felszín alatt megvannak”, majd hozzátette: a nyomozás során sok előítéletességgel találkoztak, ami őt és a kollégáit „nagy mértékben aggasztja”. „A romaproblémát, mint előítéletesség problémát” azonban nem a rendőrség tudja „gumibottal megoldani”, noha nekik is van ebben jelentős feladatuk – mutatott rá.

Elmondta, hogy a házkutatások során hat olyan fegyvert foglaltak le, amelyek kaliberre és típusra hasonlóak, mint amilyenekkel a bűncselekményeket elkövették, ugyanígy a lőszerek is hasonló típusúak. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a szakértő néhány napon belül megállapítja, ezek a fegyverek azonosak a bűncselekményeknél használtaknál.

Valószínűsítette egyúttal, hogy „még kell fegyvereket keresni”, hiszen az eddig megtaláltakat is elrejtették, illegálisan tartották. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: 16 helyen tartottak házkutatást, ennek során lefoglaltak három gépjárművet is, amelyek között viszont nem található fekete terepjáró. Azt is vizsgálják, hogy a lefoglalt járműveket használták-e a bűncselekményeknél.


(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Motorozás határok nélkül
Az uniós áfaszabályok kijátszásával próbálta csökkenteni fizetendő adóját egy motorkerékpárokat értékesítő társaság Bács-Kiskun vármegyében. Ezúttal e…

További cikkek