2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Felelevenítették a lincselést

Felelevenítették a lincseléstA Debreceni Ítélőtábla hétfőn kezdte másodfokon tárgyalni Szögi Lajos tiszavasvári tanár brutális megölésének tárgyalását. Az első nap gyakorlatilag az iratismertetéssel telt, kedden viszont Olaszliszkán tartottak helyszíni tárgyalást.

Már a bíróság érkezése előtt jóval lezárta a rendőrség a Kossuth Lajos utcát a forgalom elől, ahol a lincselés történt. A közvetlen helyszínt pedig kordonokkal vették körbe. A Készenléti rendőrség kemény legényei adták a terület biztosítását. Nem sokkal a tárgyalás kezdete előtt befutott a Goj motorosok konvoja. Elhelyezkedtek a meggyilkolt tanár emlékművével szemben. Előbb a bíróság tagjai érkeztek, a bíró „eligazítást” tartott, majd jó tucatnyi kommandós ( a Hortobány és a Bükk bevetési alosztály emberei) védelme alatt befutott a rabszállító kamion, majd leszállították a 8 megbilincselt, első fokon elítélt vádlottat. Elkezdődött a helyszíni tárgyalás, amelyben az 1., 2., 3., 5. és 8. rendű vádlottak kívántak részt venni, a többiek jogukkal élve nemet mondtak. A bíró egyesével hallgatta ki a vádlottakat, próbálta rekonstruálni a három évvel ezelőtti viszonyokat, mozgásokat és cselekményeket.
„Természetesen” számtalan patyolat-tiszta lelkű, ma született báránnyal találkoztunk. A 2. rendű vádlott például mindössze egy pofon kiosztását ismerte el, még állítása szerint más ugrált is a szerencsétlen áldozaton. Igaz név nem hangzott el. A 3. rendű vádlott pedig egyenesen azt állította, hogy nem is vett részt a bántalmazásban, csak magára vállalta más helyett. Megjegyezte még legalább négy további személyt lehetne megnevezni, aki részt vett Szögi Lajos agyonverésében. Konkrétumokat azonban nem mondott, majd esetleg holnap Debrecenben, miután konzultált az ügyvédjével. Az ötöd rendű vádlott „természetesen” tagadta, hogy ő lett volna a felbujtó, egy másik nőt nevezett meg. A bíró figyelmeztette, hogy a hamis tanúzás büntetendő cselekmény… A 8. rendű vádlott pedig falukörüli túrára indult a bíróság tagjaival, valamint a biztonsági emberekkel – kiderítendő mennyi idő alatt is lehet megtenni az általa elmondott utat.
A helyszíni tárgyalást a tucatnyi Goj motoros mellett mintegy száz helyi cigány követte nyomon, főleg rokonok, szomszédok. Ezen a környéken nem sokan dolgozhatnak, ha egész délelőtt ráértek… Dr. Helmeczy László, az áldozat jogi képviselője reményét fejezte ki, hogy a 3. rendű vádlott beszélni fog, s kiderül kik vettek még részt Szögi Lajos meglincselésében, amivel egyúttal tönkre tették gyermekei életét is.

Felelevenítették a lincselést

Felelevenítették a lincselést

Felelevenítették a lincselést
 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…

További cikkek