2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Falbontók és „kacsaúsztatók” – Hírek a Szerencsi Rendőrkapitányságról

Falbontók és „kacsaúsztatók” – Hírek a Szerencsi Rendőrkapitányságról

A Szerencsi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársai november 16-án a délelőtti órákban Bekecs belterületén intézkedés alá vontak egy cseh hatósági jelzéssel ellátott személygépkocsit. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy a gépkocsit egy magyar állampolgár vezette, aki a gépjármű jogszerű használatát a helyszínen igazolni nem tudta, ezért vele szemben 100.000,-Ft közigazgatási bírság kiszabására került sor. Emlékezetes: 2012. január 01-től ezen szabályszegés szankciója 200.000,-Ft-ra nő.
A Taktaharkányi Rendőrőrs járőrei november 15-én reggel bejelentést kaptak, miszerint Taktaszada egyik utcájában lévő épületet ismeretlen személyek bontják. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy az épület, mely csak részben van elkerítve, teljesen üres állapotban van, az épületen ajtók nincsenek, illetve a tetőszerkezete is meg van bontva. A helyszín átvizsgálása során a magas fűben megbújva három helyi lakos lapult, akik a rendőrök kérdéseire elismerték, hogy az épületből léceket kívántak eltulajdonítani. A személyek ezt követően további eljárás lefolytatása végett előállításra kerülnek Taktaharkányi Rendőrörsre.

Egy erdőbényei asszony november 16-án a koraesti órákban tett bejelentést a Szerencsi Rendőrkapitányságra, miszerint a vele egy háztartásban élő fia bántalmazta. A helyszínen megállapítást nyert, hogy férfi a délutáni órákban a nyakán fojtogatta az édesanyját, valamint forró ételt rá akart ráborítani, illetve mindeközben szidalmazta őt és ordítozott vele. A szidalmazást a kiérkező rendőrök jelenlétében is folytatta, valamint agresszív magatartást tanúsított, amit többszöri felszólítás ellenére sem fejezett be, ezért az intézkedő rendőrök előállították a Szerencsi Rendőrkapitányságra. Vele szemben ideiglenes megelőző távoltartás elrendelésére került sor.

A Tokaj Rendőrőrsön eljárás indult ez idáig ismeretlen tettes ellen, aki november 18-án reggelre virradó éjszaka egy szegilongi körbekerített családi ház hátsó udvarán lévő melléképületébe behatolt, majd onnan kilenc kacsát eltulajdonított.

Egy tiszalúci asszony november 18-án délelőtt tett bejelentést a Taktaharkány Rendőrősre, miszerint előző este a fiát megverték. A bevezetett rendőri intézkedések során megállapítást nyert, hogy előző este 7 óra körüli időben a Tiszalúci vasútállomás előtt az asszony fiát egy általa egyébként ismert fiatalember minden indok nélkül tettleg bántalmazta. Kis idő elteltével a bántalmazott testvére ugyanoda visszatérve felkereste a támadót, aki vele szemben támadólag lépett fel és egy bicskát kinyitva a kezében maga elé tartott. A fiú a támadó kezéből a kést megpróbálta kivenni, ami miatt közöttük dulakodás alakult ki. A dulakodás közben a támadó a fiú homlokát a kezében lévő bicskával megvágta, valamint annak kabátját is megrongálta. Az intézkedő rendőrök az elkövetőt elfogták és további eljárás céljából előállították. Az ügyben a rendőrség garázdaság megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A Tokaji Rendőrőrs tarcali körzeti megbízottjai november 20-án a déli órákban a tarcali bánya-tó felé vezető út melletti fás, bokros területen tetten értek három helyi lakost, amint kézi fűrésszel kisebb fákat vágnak ki azzal a szándékkal, hogy azokat eltulajdonítsák. Az elkövetők további intézkedés végett előállításra kerültek a Rendőrőrsre.

A Taktaharkány Rendőrőrs körzeti megbízottjai november 20-án koradáélután Taktaszadán tetten értek egy mezőzombori lakost, amint egy félig elbontott lakóház hátsó részéből, az épület fa tetőszerkezetéből mintegy négy méteres gerendát fűrészelt ki. Elfogását követően a falbontót további intézkedés végett előállították a Rendőrőrsre.

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Motorozás határok nélkül
Az uniós áfaszabályok kijátszásával próbálta csökkenteni fizetendő adóját egy motorkerékpárokat értékesítő társaság Bács-Kiskun vármegyében. Ezúttal e…

További cikkek