2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
Csempész cigi az autóban, kulcs a lökhárítóban

Csempész cigi az autóban, kulcs a lökhárítóban

Csempész cigi az autóban, kulcs a lökhárítóbanA hátsó lökhárítóba rejtve találtak rá egy csempészautó slusszkulcsára a vámosok Kisvárdán. Az autó tulajdonosát korábban többször elítélték cigarettacsempészetért. Emiatt jelenleg is felfüggesztett börtönbüntetés alatt áll. Most azért kutatták át autóját a fináncok, mert a májusban letartóztatott, 3 éve csempészésből élő mentősofőr ellen indított nyomozás során olyan adatokat találtak a vámnyomozók, amelyből arra következtettek: a két férfi „üzleti” kapcsolatban állt egymással. A kisvárdai férfinál megtartott házkutatáskor az udvaron álló autóból végül több, mint 8 ezer zárjegy nélküli cigaretta került elő. A férfi megtagadta a vallomást.

A borsod megyei mentősofőrt, aki 3 éve a csempészcigaretták értékesítéséből egészítette ki keresetét még májusban vették őrizetbe a vámosok. A férfi éppen egy szállítmányt vett át, amikor lecsaptak rá. Több, mint 5 millió forint értékű csempészcigarettát foglaltak le a lakásán. A 40 éves mentőst és 29 éves szállítóját is előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság. Az ellenük indított nyomozás során merült fel több olyan adat, amelyből arra következtettek a vámnyomozók, hogy a mentős kapcsolatban állt egy kisvárdai férfival. A Szabolcs megyei illetőségű férfi nem volt ismeretlen a vámosoknak. Többször ítélték már el cigarettacsempészetért. Most is felfüggesztett börtönbüntetés alatt áll emiatt. A napokban házkutatást tartottak nála. Ennek során a férfi családi házának udvarán álló (Mitsubichi L300) autót is szerették volna átkutatni a vámosok. A slusszkulcsot azonban percekig nem találták. Kiderült: a férfi a lökhárítóba rejtette azt. Nem véletlenül. Az autó ugyanis ukrán származású, zárjegy nélküli cigarettákkal volt tele. A házkutatáskor összesen 8336 dobozt (20 doboz Priluki, 4427 Classic Red, 1000 doboz Viceroy, 2889 doboz Next Blue Edition) találtak nála. A férfi nem tett vallomást. Ellene jövedéki orgazdaság miatt indított eljárást a Vám- és Pénzügyőrség. Valószinűleg a korábban megkapott felfüggesztett börtönbüntetését is le kell töltenie a mostani eljárás miatt.

A májusban őrizetbe vett mentősofőrt és szállítóját a házkutatás után lakhelyelhagyási tilalom mellett szabadon engedte a bíróság. Azt, hogy pontosan mennyit kerestek az illegális cigaretták árusításával nem lehet tudni. Egy biztos: a mentős a nyomozás adatai szerint 3 éve nem vette fel a mentőszolgálattól kapott fizetését.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Motorozás határok nélkül
Az uniós áfaszabályok kijátszásával próbálta csökkenteni fizetendő adóját egy motorkerékpárokat értékesítő társaság Bács-Kiskun vármegyében. Ezúttal e…

További cikkek