2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
„Háztűznéző” a tanyán

Bokán rúgták a rablót

Bokán rúgták a rablótA késő esti órákban megtámadtak egy férfit Miskolcon. A sértett segítségére siető férfinak sikerült megakadályoznia, a rablást. A támadót rövid időn belül elfogták a rendőrök.

A Miskolci Rendőrkapitányság rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 32 éves miskolci férfivel szemben. Október 1-jén N. A. a késő esti órákban rátámadt egy férfira, akit bántalmazott majd erőszakkal elvette mobiltelefonját.

Az eseményeket látta egy arra haladó miskolci férfi, aki megpróbálta megakadályozni, hogy a támadó elmeneküljön. A gáncsolás miatt a támadó elejtette zsákmányát, majd sikerült elszaladnia.

Az időközben értesített rendőröknek a pontos személyleírás alapján rövid időn belül sikerült elfogni a rablót. A Miskolci Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette N. A.-t, egyben kezdeményezi előzetes letartóztatásának bírósági elrendelését.

Mit tegyen, ha tetten ér egy elkövetőt?
A tetten ért tettest bárki elfoghatja, a törvény erre lehetőséget ad. Ez azonban jog, és nem kötelesség. A közbiztonság közös érdek ezért, ha ilyen helyzet adódik célszerű mérlegelni, hogy például elegendő-e a testi erőfölény, vagy az esetleges segítők hozzá tudnak-e járulni az elkövető visszatartására, az időközben értesített rendőrök megérkezéséig, akik a további szükséges intézkedéseket
megteszik. Ha a kísérlet kimenetele bizonytalan, saját, vagy mások testi épségét, életét éppen ezzel veszélyeztetné, akkor semmi esetre sem érdemes kockáztatni. Fontos tudni, hogy nem mindenki adja meg magát csak azért, mert rajtakapták. Mindenesetre a nyomozás azzal támogatható leginkább, ha a szemtanú minden körülményt jól megfigyel (elkövető személyleírása, voltak-e társai, mivel és merre menekült, mit vitt magával, különös ismertetőjegyei).

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Motorozás határok nélkül
Az uniós áfaszabályok kijátszásával próbálta csökkenteni fizetendő adóját egy motorkerékpárokat értékesítő társaság Bács-Kiskun vármegyében. Ezúttal e…

További cikkek