2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Összefognak a regionális vízművek az iszapkárosultakért

Összefognak a regionális vízművek az iszapkárosultakért

Tárgyi, szakmai, emberi erőforrás és anyagi segítséget nyújtanak a rászoruló településeknek

Az ajkai iszapkataszrófa károsultjainak megsegítésére irányuló, példamutató összefogásra ösztönözte a regionális vízműveket a Duntántúli Regionális Vízmű Zrt. A Dunántúl legnagyobb vízszolgáltatója, a Duna Menti- és a Tiszamenti Regionális Vízmű Zrt.-vel közösen, a tárgyi és eszköz felajánlások mellett, szakmai valamint anyagi segítségnyújtással is részt kíván venni a katasztrófa sújtotta térség helyreállítási munkálataiban.
A DRV Zrt. dolgozói önkéntes szakmai munkájukkal már a gátszakadás másnapjától, jelenleg is a helyszínen segítkeznek a kárenyhítésben, mostantól azonban szervezett formában, a három vízszolgáltató erőforrásinak összehangolásával hatékonyabb és széleskörűbb segítséget nyújthatnak a rászorulóknak.
Vízügyi szakembereik elsősorban a víz- és szennyvíz szolgáltatás helyreállítási munkálataiban vesznek részt, de a három vízmű meglévő eszközparkját is a települések rendelkezésére bocsátják. Hogy pontosan milyen tárgyi segítségre van szüksége a bajba jutott településeknek a kármentesítés során, arról folyamatosan egyeztetnek a település vezetőivel, a katasztrófavédelem dolgozóival és a helyi vízszolgáltatóval. Szükség esetén többek között autókat, szivattyúkat, csatornatisztító-, víztisztító berendezéseket, helyszínre szállított ivóvizet, talicskákat, vegyvédelmi ruhákat, gumicsizmákat is biztosítani tudnak a munkálatokhoz – tudtuk meg Winkler Tamástól, a Dunántúli Regionális Vízművek Zrt. vezérigazgatójától.
Winkler Tamás hozzá tette még, a DRV Zrt., a DMRV Zrt. valamint a TRV Zrt. vezetőségi tagjai anyagi támogatással is hozzá szeretnének járulni a nincstelenné vált családok megsegítéséhez, melyhez a fedezetet saját fizetésükből biztosítják. A vezetőségi tagok egyéni kezdeményezéshez csatlakoztak az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. vezetőségi tagjai is.

A DRV Zrt. az összefogásról és a segítő szándékról, valamint az eszközök és források rendelkezésére állásáról és felhasználhatóságáról hivatalos úton, levélben tájékoztatja Illés Zoltán, vízügyekért felelős államtitkárt is.  

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek