2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Bővült az országos illetékességű ügyek köre

Bővült az országos illetékességű ügyek köre

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóigazgatóságai 2011. január 1-től bővített szolgáltatással állnak az adózók rendelkezésére. A változás lényege, hogy ügyfeleink egyes esetekben már nem csak a területileg illetékes adóhatóságnál kezdeményezhetik adóügyeik intézését, hanem bármely megyei (fővárosi) adóigazgatóságnál.
Az alábbi lehetőségekkel bővült azon ügyek köre, amelyek esetében a NAV bármelyik megyei (fővárosi) adóigazgatósága eljárhat:
–    adóazonosító jel kiadása, adóigazolvánnyal kapcsolatos ügyintézés,
–    START, START PLUSZ, START EXTRA kártyával kapcsolatos ügyintézés,
–    adószám kiadása közvetlenül az állami adóhatóságnál bejelentésre kötelezett személyek (pl.: őstermelők, egyéni ügyvédek esetében), illetve szervezetek részére (pl.: egyesületek, alapítványok esetében),
–    egészségügyi szolgáltatási járulék fizetési kötelezettség bejelentésével kapcsolatos ügyfélszolgálati ügyintézés.

Nem élhetnek a fenti lehetőséggel a NAV Kiemelt Ügyek Adóigazgatósága kizárólagos illetékességi körébe tartozó adózók (a belföldön nem letelepedett adóalany, a Magyar Köztársaság területén székhellyel, telephellyel, állandó vagy ideiglenes lakóhellyel, tartózkodási hellyel nem rendelkező külföldi személy, a Magyar Honvédség és a rendvédelmi szervek, a nemzetbiztonsági szolgálatok, továbbá azok hivatásos és szerződéses állományú tagjai, köztisztviselői, kormánytisztviselői és közalkalmazottai, a NAV alkalmazottai stb.). Ezen ügyfelek kizárólag a NAV Kiemelt Ügyek Adóigazgatóságánál terjeszthetik elő kérelmüket.

NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatósága

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek