2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Akcióterv a magyar-jordán együttműködés fejlesztésére

Akcióterv a magyar-jordán együttműködés fejlesztésére

A magyar-jordán együttműködés fejlesztése érdekében 6+5 pontból álló akciótervet dolgoztak ki a két ország gazdasági vegyes bizottságának (gvb) társelnöki ülésén – tájékoztatta Fülöp Judit, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkárságának sajtófőnöke az MTI-t.

A magyar-jordán gvb első alakuló ülésének társelnöki találkozóját hétfőn, Budapesten tartották. Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a Parlamentben fogadta jordán társelnökét, Saleh Al Kharabsheh beruházási és tervezési államtitkárt.

    A társelnöki ülésen egy 6+5 pontból álló akciótervet dolgoztak ki az együttműködés fejlesztése érdekében, amelyet a vegyesbizottság keddi plenáris ülésén előterjesztenek.

    A pontok tartalmazzák a nagy jordán infrastrukturális beruházásokban és nukleáris fejlesztésekben való magyar részvételt, a magyar mezőgazdasági export növelését, a vízgazdálkodási együttműködést, valamint az ezekhez szükséges kétoldalú egyezmények körét – közölte a sajtófőnök.

    Jordánia Magyarország hatodik legfontosabb kereskedelmi partnere a közel-keleti térségben, a kétoldalú kereskedelmi forgalom azonban alig haladja meg a 35 millió dollárt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek