2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Eu hírek
  • »
  • Horizon 2020 Információs Napot tart a Miskolci Egyetem a Nemzeti Innovációs Hivatal közreműködésével

Horizon 2020 Információs Napot tart a Miskolci Egyetem a Nemzeti Innovációs Hivatal közreműködésével

A 2014-2020-as Európai Uniós tervezési időszak Horizon 2020-as kutatásfejlesztési pályázataira készülve a Miskolci Egyetem KÚTFŐ projektje a Nemzeti Innovációs Hivatal kollégáival közös információs rendezvényt szervez, hogy ennek keretében, első kézből adhassanak tájékoztatást az Észak-magyarországi régió érdeklődő gazdasági szereplőinek, a Miskolci Egyetem kutatóinak és a kutatást támogató alkalmazottainak a következő évek pályázati lehetőségekről.

A Nemzeti Innovációs Hivatal kiemelt feladatának tekinti a magyar intézmények pályázati sikerességének elősegítését a Horizont 2020 programban. Ezt a célt szolgálják a NIH által vagy közreműködésével szervezett célzott a H2020 információs napok, konzultációs lehetőségek, gyakorlat-orientált képzések. Fontosnak tartjuk, hogy ne csak Budapesten, hanem a regionális szinten is terjesszük a  programra vonatkozó ismereteket. Ezt a célzott információterjesztést célozza a  H2020 roadshow, amelyen keresztül az egyes régiók felsőoktatási intézményeit, meghatározó kutatóintézeteit és innovatív vállalkozásait, kiemelten kis- és középvállalkozóit igyekszünk elérni. A programban – az általános H2020 ismereteken túl – mindig az adott régió szempontjából kiemelt technológiai területekre fókuszálunk, a NIH adott szakterületért felelős és azt jól ismerő Nemzeti Kapcsolattartó munkatársainak aktív közreműködésével.

A Miskolci Egyetem KÚTFŐ projektje az Észak-magyarországi régió több mintaterületén a felszín alatti vízkészletek komplex vizsgálatából kiindulva, új kutatási módszerek kipróbálásával és hidrogeológiai információ-szerzéssel kíván a régió, és az ország számára fontos, újszerű eredményeket felmutatni és nemzetközi kutatási hálózatokba bekapcsolódni.

A KÚTFŐ projekt célja, hogy hazai kutatóhelyek bevonásával, a gazdasági élet számára is hasznosítható eredményeket érjen el, és a Miskolci Egyetem tudástranszfer folyamatait katalizálja. Fontos célkitűzésük, hogy a 2014-ben induló új HORIZON 2020 kutatási keretprogramban sikeresen tudjanak pályázni az európai kutatási és innovációs forrásokra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek