2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Civil szervezetek mozgástere az Európai Unióban: finanszírozás és nemzetközi partnerségek

Civil szervezetek mozgástere az Európai Unióban: finanszírozás és nemzetközi partnerségek

Az EuroAtlantic Zrt., brüsszeli irodával rendelkező magyar tanácsadó vállalat konferenciát szervez magyar civil szervezeteknek.
Az ingyenesen látogatható konferencia célja a civil szervezetek megismertetése a számukra elérhető közvetlen „brüsszeli” és közvetett európai uniós forrással, pályázattal.
A civil szervezetek számára a finanszírozás kulcskérdés, hiszen a cégekkel ellentétben nonprofit módon működnek. A magyar állam és az EU közti jogállamisági viták miatt számos közvetett (nemzeti hatáskörben elbírált) forrás blokkolva van, így különösen is fontos, hogy a civil szervezetek a közvetlen, Bizottság által kiírt és elbírált pályázatokról is tudjanak és pályázzanak. A politikai vitáktól függetlenül is, az Európai Unióban zajló folyamatok azt az irányt vázolják fel, hogy minél kevesebb pénzt bízni tagállami folyósításra, és minél több pénzt folyósítani közvetlenül a pályázóknak. Ez azt jelenti, hogy a hangsúly a közvetett uniós forrásokról a közvetlen uniós forrásokra terelődik, melyek területe még nem eléggé kiaknázott Magyarországon, azonban ezek ideális finanszírozási eszközök lehetnének a versenyképes civil szervezetek számára.
Az EuroAtlantic Zrt. egyedülálló lehetőséget kínál a magyarországi civil szervezetek számára az Európai Unióban rejlő támogatási és együttműködési területek feltérképezésére. Az esemény 2023. november 30-án 15:00-kor kerül megrendezésre a Millenáris Parkban található Európa Pontban.
A konferencia célja, hogy a magyarországi civil szervezeteket tájékoztassa és gyakorlatban hasznosítható információkkal lássa el arról, hogyan érhetik el és használhatják ki a közvetlen európai uniós forrásokat.
A rendezvényen részt vesz többek közt Szalay-Bobrovniczky Vince, a civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, valamint Bodrogi Richárd, a Tempus Közalapítvány főigazgatója.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…