2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Civil szervezetek mozgástere az Európai Unióban: finanszírozás és nemzetközi partnerségek

Civil szervezetek mozgástere az Európai Unióban: finanszírozás és nemzetközi partnerségek

Az EuroAtlantic Zrt., brüsszeli irodával rendelkező magyar tanácsadó vállalat konferenciát szervez magyar civil szervezeteknek.
Az ingyenesen látogatható konferencia célja a civil szervezetek megismertetése a számukra elérhető közvetlen „brüsszeli” és közvetett európai uniós forrással, pályázattal.
A civil szervezetek számára a finanszírozás kulcskérdés, hiszen a cégekkel ellentétben nonprofit módon működnek. A magyar állam és az EU közti jogállamisági viták miatt számos közvetett (nemzeti hatáskörben elbírált) forrás blokkolva van, így különösen is fontos, hogy a civil szervezetek a közvetlen, Bizottság által kiírt és elbírált pályázatokról is tudjanak és pályázzanak. A politikai vitáktól függetlenül is, az Európai Unióban zajló folyamatok azt az irányt vázolják fel, hogy minél kevesebb pénzt bízni tagállami folyósításra, és minél több pénzt folyósítani közvetlenül a pályázóknak. Ez azt jelenti, hogy a hangsúly a közvetett uniós forrásokról a közvetlen uniós forrásokra terelődik, melyek területe még nem eléggé kiaknázott Magyarországon, azonban ezek ideális finanszírozási eszközök lehetnének a versenyképes civil szervezetek számára.
Az EuroAtlantic Zrt. egyedülálló lehetőséget kínál a magyarországi civil szervezetek számára az Európai Unióban rejlő támogatási és együttműködési területek feltérképezésére. Az esemény 2023. november 30-án 15:00-kor kerül megrendezésre a Millenáris Parkban található Európa Pontban.
A konferencia célja, hogy a magyarországi civil szervezeteket tájékoztassa és gyakorlatban hasznosítható információkkal lássa el arról, hogyan érhetik el és használhatják ki a közvetlen európai uniós forrásokat.
A rendezvényen részt vesz többek közt Szalay-Bobrovniczky Vince, a civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, valamint Bodrogi Richárd, a Tempus Közalapítvány főigazgatója.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek