2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

HÉTVÉGI PROGRAMAJÁNLÓ AZ EGÉSZ CSALÁDNAK…

…, AVAGY UNIÓS FEJLESZTÉSEK NYÍLT NAPJA AZ ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN

A NORDA ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ÜGYNÖKSÉG KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT. SAJTÓKÖZLEMÉNYE

Van már programja a hétvégére? Az Uniós Fejlesztések nyílt napja – séta a kulisszák mögött elnevezésű programsorozat 2013. június 15-én szombaton, idén már második alkalommal kerül megrendezésre a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a regionális közreműködő szervezetek, köztük a NORDA közös szervezésében.

Az országos rendezvény célja, hogy a lakosság megismerje, hogy az európai uniós tagság mennyi mindennel járult hozzá a hazai kulturális és turisztikai létesítmények, a hazai vállalkozások fejlődéséhez. A nyílt nap során Észak-Magyarországon, valamint az ország egész területén számos érdekes kulturális, közlekedési, szabadidős és turisztikai célú fejlesztés, valamint ipari és tudományos jellegű beruházások várják az érdeklődőket.
Bővebb információ a http://nyiltnap.uszt.gov.hu/ weboldalon.

Az Új Széchenyi Terv révén számos olyan országos jelentőségű beruházás valósult meg, melyek mindenki életére hatással vannak. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a közreműködő szervezetek, köztük a NORDA közös szervezésében idén második alkalommal kerül megrendezésre az Uniós fejlesztések nyílt napja, azzal a céllal, hogy a lakosság megismerje, az európai uniós tagság mennyi mindennel járult hozzá a hazai kulturális és turisztikai létesítmények, a hazai vállalkozások fejlődéséhez. A programsorozaton országszerte több mint 60 olyan kulturális, turisztikai, tudományos célú, vagy éppen infrastrukturális beruházás mutatkozik be, amelyek többsége egyébként zárva van a nyilvánosság előtt, vagy csak belépőjegy megvásárlása esetén tekinthető meg, de szombaton a rendezvény keretében lehetőség nyílik ingyenesen vagy kedvezményes áron meglátogatni ezeket a helyszíneket.

Az Uniós fejlesztések nyílt napján az Észak-magyarországi régióban megtekinthető lesz például Salgótarjánban a Ponyi-puszta, ahol a lovas sportok szerelmesei hódolhatnak szenvedélyüknek. A bogácsi és mezőkövesdi fürdőkben sok szeretettel várják a gyógyulni és napfürdőzni vágyókat. A Kisnánai vár, a Lillafüredi Ökoturisztikai Központ, a Bodrogköz öröksége, a História völgy, valamint az Ipoly Erdő Zrt. komplex ökoturisztikai fejlesztései izgalmas és sokszínű programokat kínálnak a természetbarátoknak. Kis és nagy kalandorok aktívan tölthetnek el egy napot a nőtincsi Seholszigeten és a Zempléni Kalandparkban Sátoraljaújhelyen. Az extrém sportok kedvelői kipróbálhatják a hejőkeresztúri wakeboard- és vízisípályát, valamint Becskén a motorcross és terepbicikli pályát. Egerben a Tűzoltó Múzeum vetélkedőkkel, a Kepes Intézet pedig egy új kiállítással várja a kultúra iránt érdeklődőket. A nyílt nap programjához a Platt Kft. is csatlakozott, ahol óránként induló gyárlátogatás során a vendégek megismerhetik a vállalkozást, a kazángyártás technológiáját, valamint az Új Széchenyi Terv keretében megvalósult fejlesztéseket.

A nagy érdeklődés és a helyszínek korlátozott befogadóképessége miatt bizonyos programokra a belépés regisztrációhoz kötött. A regisztráció és a nyílt nap részletes programja a http://nyiltnap.uszt.gov.hu/ weboldalon érhető el. A programok általában 10 és 16 óra között látogathatóak, az ettől eltérő időpontok az egyes események oldalain jelzett információknál találhatók.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek