2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Belvárosi „energiabomba”

„Üzletanyu születik” címmel Vida Ágnes pszichológus tartott előadást a városban.

A rendezvényre a „Belvárosi esték” elnevezésű programsorozat keretében és az Európai Unió által támogatott városközpont-rehabilitációs projekt részeként került sor. A szervezők ezúttal Vida Ágnes pszichológust kérték fel, hogy saját tapasztalataival, ötleteivel segítse a nők visszatérését a munkaerőpiac világába.
A népszerű pszichológus elmondta: évek óta azzal foglalkozik, hogy ilyen anyukáknak segítsen. A cél, hogy valamilyen saját megélhetési forrást tudjanak teremteni, s ezeket elsősorban saját ötleteikre, meglevő szaktudásukra alapozzák. Lehet ez akár oktatás, kézművesség vagy bármi más terület a lényeg, hogy olyat válasszanak, amihez értenek, és amit szívesen csinálnak.
A jó hangulatú eseményt a „Kazincbarcika Városközpont akcióterület funkcióbővítő rehabilitációja” című projekt városmarketing és közösségépítő rendezvényeinek keretében szervezték. A programokat koordináló Barcika Art célja, hogy a különböző témájú és társadalmi csoportoknak szóló előadásokkal, rendezvényekkel minél több állampolgárt megszólítsanak, közösséget kovácsoljanak.

Az energiabomba

Az eseménysorozat egyes témáit is maguk a lakók hozhatják; Vida Ágnes kazincbarcikai vendégségét Sütő Ágnes ajánlotta és koordinálta.
A sokak által ismert sportszervező így nyilatkozott a rendezvényt követően: „Vida Ági egy energiabomba. Sok új, értékes és hasznos információt hozott el nekünk. Beszélgettünk a „vállalkozói élet előnyeiről”, az internetes munka- és pénzkereset lehetőségeiről.
Megismerkedhettünk az online vállalkozás formáival, kezdeti lépéseivel.
Hangsúlyozta, hogy az internet segítségével kevés anyagi ráfordítással komoly vállalkozások építhetők. Sok példát is említett ilyenek megvalósítására.
Kiemelte az emberi kreativitás fontosságát és azt, hogy a furcsa, különlegesnek vélt ötletek is megvalósíthatóak. Ne féljünk álmodni, különleges dolgokat megtervezni, mert minden megcsinálható.
(Nincs lehetetlen, csak tehetetlen ember!)
Összességében egy utat mutatott, melyen haladva elsajátíthatók olyan ismeretek, megszerezhetők olyan képességek, amelyek bárkit hozzásegíthetnek egy önálló vállalkozás elindításához.”
A nagysikerű előadássorozatot a tervek szerint még a nyáron folytatják.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek