2024. 05. 6. hétfő

Frida, Ivett
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Bulvár
  • »
  • Karácsonyi portré Halász Judittal és Dévényi Tiborral!

Karácsonyi portré Halász Judittal és Dévényi Tiborral!

Halász Judit: „Nagyon sokáig tudtam elmélkedni akár egy lexikonban talált képen is arról, amit meséltek nekem róla. Arról a Karácsonyi csillagról is meséltek, amelyikkel a három király – Gáspár, Menyhért, Boldizsár -, Betlehembe érkezett.

Nekem a Karácsony egy gyönyörű szép olyan ünnep, ami minden korban más élményt nyújtott. Gyerekkoromban azt, hogy ott volt az egész család, és ma is, csak a mai családom egész más család, mint ami volt gyerekkoromban – mert akkor én voltam a gyerek, és körülöttem voltak a nagymamák, nagypapák, a szüleim, és a rokonaim, most pedig már a magam teremtette család vesz körül.

A gyerekeknek a legkisebb ajándék is öröm – nem kell ahhoz valami drága dolog. Sokszor a semmivel is boldoggá lehet tenni a gyerekeket, ha mi magunk, a saját ötleteinkkel, a saját szeretetünkkel, az együttlétünkkel, a játékainkkal, a régi meséinkkel, vagy a gyerekkorunkból hozott ötletekkel ajándékozzuk meg őket.”

Dévényi Tibor: „20 évig vezettem a Három kívánságot, és ebből legalább 10 éven keresztül Karácsony délutánjára esett a műsor. 24-én 4-5 óra körül, amikor a gyerekek a fenyőfa alatt várták a Jézuskát, akkor ment a Három kívánság – fantasztikus vágyakkal.

A Karácsony mindig az emlékezés időszaka. Apukámnak volt egy története, és minden Karácsonykor ezt elmesélte: A háborúban megszökött a frontról, jött hazafelé, és egy szlovák faluban egy házba ment be 24-én. Nagyon kedvesek voltak, vendégül látták. Egyszer csak megállt egy orosz kocsi, katonákkal

Apámat felzavarták a padlásra, a széna alá. Pechére a katonák szénáért jöttek pont, és kezdték hányni le róla a szénát – mesélte Apu.

Ez neki élete legmeghatározóbb élménye, és amikor Karácsony este kezdte mesélni, a nagyobbik fiam Dani – még kicsi volt, egyszer azt mondta: Jó, Nagypapa tudjuk, ott feküdtél a széna alatt. Mondtam: Danikám, ne szólj Nagypapára, mert neki ez egy óriási emlék – türelmesen végig kell hallgatni.

(Feljött az orosz katona, és szerencsére a másik oldalon szárazabb volt a széna, onnan vitte el, és így menekült meg. Ha nem vizes a széna, a katona a másik oldalról kezd – mondtam Daninak is -, akkor te sem ülnél itt, és én sem.) A teljes Karácsonyi portré itt meghallgatható:
http://www.sztarportre.hu/index.php?halgasde=ld-id-308

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek