2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Kétszázharminc millió forint támogatást kapott a MISEK

Év végéig osztályok is költöznek. A Pszichoterápia a Semmelweisbe, a mozgásszervi rehabilitáció a Szent Ferencbe, a Diósgyőri Szakrendelők a Diósgyőri Kórházba, a központi sterilizáló pedig ismét a Semmelweisbe költözik. Az átalakítás után a kórház csaknem hatvanmilliót tud majd megtakarítani évente.

A  MISEK épületei közül jó néhány felújításra szorul. Többek között erre is jut majd abból a  230 millió forintból, amit a 2016-os kórház konszolidáció pályázatán nyert az intézmény.  Feltétel a betegellátás körülményeinek javítása, és a hatékonyság növelése és megtakarítás elérése.

– Ebből a 230 millió forintból a pszichoterápiás rehabilitációs osztály átköltözik a Szent Ferenc kórházrészből a felújított épületbe, a Semmelweis kórházrészbe. Az ő helyére Diósgyőrből beköltözik a mozgásszervi rehabilitációs osztály – mondta Tiba Sándor, a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.  

A Diósgyőri szakrendelőből a rendelések átköltöznek a kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályának helyére, és a Diósgyőri Kórházból a központi sterilizáló is átkerül a Semmelweisbe.

Fotó:OL

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek