2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Jól halad az épületenergetikai korszerűsítés

85 millió forint összegű Európai Uniós támogatással korszerűsödik a barcikai Polgármesteri Hivatal.

A projekt keretében az 1971-ben épült hivatal energetikai szempontból teljesen megújul: ennek részeként már megtörtént a fűtési rendszer korszerűsítése. Az egész épületben thermosztatikus szelepeket építettek be, mely által minden helyiségben egyedileg szabályozhatóvá válik a fűtés. Az épület emeletein a teljes körű nyílászáró cserével már végeztek a szakemberek, július első hetére pedig a kisebbik okmányiroda és a házasságkötő terem ablakozása maradt.
Ezt követi a külső falak utólagos hőszigetelése, a színezés, majd az új előtető megépítése. A kivitelező július végére 70 %-os készültséget kíván elérni, majd a beruházás zárása idén szeptember közepe lesz.
A szakemberek úgy számoltak, hogy a komplex épületenergetikai felújítás az épület vásárolt hőigényét 88 %-kal csökkenti. Ez éves szinten 10 millió forint körüli megtakarítást eredményez majd.
Ennek értelmében a beruházás önrésze valamivel több mint 2 év alatt megtérül, miközben az épület egy több mint 100 milliós fejlesztésen esik át.
A pályázat nyomán az évente több mint 100 000 ügyfelet kiszolgáló, kistérségi központi szerepet is betöltő hivatal komfortosabbá válik és jelentős mértékben javul az ott dolgozók munkakörülménye.
A beruházást az Európai Unió Kohéziós Alapja támogatja, ezen forrásból a teljes költségvetés közel 80 %-át fedezi az önkormányzat.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek