2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Fókuszban Szerencs fejlesztése

Szerencs Város Képviselő-testülete január 20-án tartotta munkaterv szerinti első rendes ülését a polgármesteri hivatal nagy tanácskozó termében. A városatyák első napirendi pontként tájékoztatót hallgattak meg Tokaj-hegyalja és Szerencs térségének fejlesztésével kapcsolatban. A fejlesztési alternatívákat dr. Takács András, a Tokaj-hegyalja Fejlődéséért Szövetség ügyvivője, Voltay Géza, a BHD Hőerőmű Zrt. igazgatóságának elnöke és Takács Zoltán, a Szerencs és Környéke Fejlődéséért Egyesület elnöke ismertették. A napirendi pontot közel két és fél órán át tárgyalta a testület. Miután meghallgatták a három felet, és a meghívottak válaszoltak a felmerült kérdésekre, Koncz Ferenc polgármester a napirendi pont lezárásként elmondta, hogy ez az első lépése volt a közös, kompromisszumos megállapodás létrejöttének. Hozzátette, hogy ezt a pozitív hozzáállást folytatva a borászok, a befektető és Szerencs számára is megfelelő döntés születhet.
Ezt követően a testület tagjai egyhangúlag tudomásul vették a Szerencs Kártya rendszer tapasztalatairól szóló tájékoztatót.
Az Egyebek napirendi pontban a grémium döntött a Zempléni TISZK-ben való képviseletről, melyet a polgármester akadályoztatása esetén dr. Egeli Zsolt lát el. Arról is határozat született, hogy a szerencsi polgármesteri hivatalban lévő gépjárművek közül három darabot eladnak, valamint hatályon kívül helyezték a helyi közbeszerzési rendeletet, és döntöttek arról, hogy a Környezetvédelmi Alapból egyszeri, 16.000 Ft-os támogatást nyújtanak az igénybe vevők számára, amelyet a szennyvízidomok megvásárlására lehet felhasználni.
Az ülés végén megköszönték dr. Bogyay Ferenc leköszönő szerencsi rendőrkapitány munkáját, aki a jövőben a Miskolci Városi Rendőrkapitányság kapitányvezetői posztját tölti be.
A képviselő-testületi ülésről készület jegyzőkönyv hamarosan olvasható lesz Szerencs város honlapján.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek