2024. 05. 24. péntek

Eszter, Eliza
1 EUR 387 HUF
1 GBP 454 HUF

Fellebbeztek a lakók a miskolci paneltűz vizsgálati eredménye ellen

Fellebbeztek a lakók a miskolci paneltűz vizsgálati eredménye ellenLakók egy csoportja nem fogadja el az augusztus 15-i, három ember halálát követelő miskolci panelház tűz vizsgálati eredményét, fellebbeztek ellene – írta az Észak-Magyarország szombaton. Az augusztus 15-i tűzeset után egy hónappal készült el a tűzvizsgálati eredmény, ebben az állt: a tűz keletkezésének oka ismeretlen – emlékeztet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő lap. Több, az épületben élő lakó ezen már akkor felháborodott, e hét csütörtökön pedig huszonnégy család aláírásával eljuttatták fellebbezésüket a tűzoltóságnak.

Indokként azt is felhozták: a tűzoltók a tűz észlelése után negyedórával már a helyszínen voltak, ezért elképzelhetetlennek tartják, hogy a lakás ennyi idő alatt úgy kiégjen, hogy ott a szakemberek semmilyen olyan nyomot ne találjanak, amiből megállapíthatnák a keletkezési okát.

A ház lakói nem szeretnék, ha elülne az ügy, hiszen eddig is más történt, mint, amit az önkormányzat a tűz éjszakáján megígért, ráadásul sokan a mai napig nem tudtak visszaköltözni a lakásukba – olvasható a lapban.

 

(MTI)
 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek