2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Százezerbe is kerülhet az ingyenes parkolás Budapesten

Százezerbe is kerülhet az ingyenes parkolás Budapesten

Százezerbe is kerülhet az ingyenes parkolás BudapestenÁtlagosan 50-90 ezer forintot kell fizetnie sok ezer fővárosinak 2010-től az eddig ingyenes parkolási matricáért a parkolási kedvezmények megnyirbálása miatt – írja a Népszabadság a szombati számában. A nyáron módosított fővárosi rendelet alapján a család második gépkocsija után fizetni kell, mégpedig az év elején készpénzben. A bevétel az önkormányzatokat és nem a parkoló-társaságokat gyarapítja – jegyzi meg a lap. A fővárosi rendelet előterjesztője, Hagyó Miklós távozó szocialista főpolgár-mester helyettes ugyan sikertörténetnek nevezte az elképzelést, de sokak szerint ez igazságtalan és drasztikus.

 

A lap emlékeztet arra, hogy a főpolgármester-helyettes korábban az autósok többlet-kezdvezményével indokolta az "ingyenes" parkolás megszüntetését.

A Népszabadság idézi a rendeletet: lakásonként második gépkocsiért az adott területen fizetendő egyórai várakozási díj kétszáztövenszeresét kell fizetni. Az első gépkocsira a kedvezmény mértéke legfeljebb 100 százalék lehet. Így a kerületek dönthetnének úgy is, hogy egyáltalán nem adnak semmilyen kedvezményt, de ezt az önkormányzatok nem vállalják fel. Újbudán pedig moratóriumot hirdettek: így 2012 januárjáig a második autóra sem kell fizetni. Molnár Gyula polgármester a Népszabadságnak ezt azzal indokolta, hogy "mélygarázsok építése nélkül nem szabad ilyen súlyos terhet rakni az emberek vállára".

 

(MTI)
 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…