2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Költözz költséghatékonyan!

Minden ember törekszik arra, hogy pénzügyeiben tudatos legyen: igyekszünk beosztani azt, amink van. Ha vásárolunk valamit, mindig tekintettel vagyunk arra, hogy a legjobb minőséget kapjuk a legkedvezőbb áron – a heti nagybevásárlásnál tudatosan figyeljük az akciós termékeket és számon tartjuk, hogy mit és hol a legérdemesebb megvenni.

Ha azonban valami nagyobb összegű kiadás előtt állunk, nem feltétlen az adott termék vagy szolgáltatás olcsósága lesz a legmeghatározóbb tényező, hanem mellé társul még a minőség is. Sokan hajlandóak vagyunk nagyobb árat megfizetni, ha tudjuk, hogy minőségi szolgáltatást kapunk – jogosan.

Hiszen a legolcsóbb út nem mindig a legminőségibb – ha valami túlságosan is kecsegtető az árával, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy a minőség nem fogja azt a színvonalat hozni, amit elvárnánk.

A költözés egy remek példája annak, amin az emberek minél többet szeretnének spórolni – pontosabban magán a költözés menetén.

Azonban közel sem biztos, hogy a legolcsóbb alternatíva a legkedvezőbb és a legköltséghatékonyabb is!

Felmerülhet a kérdés, hogyha valaki belevág a költözésen, miért pont magán a költözés folyamatán igyekszik a legtöbbet spórolni?

Az első és talán legnyilvánvalóbb ok a pénzügyi kiadások minimalizálása – egy ház- vagy lakásvásárlás során rengeteg különböző költséggel kell számolnunk, hiszen nem csak magáért a házért kell fizetnünk, ide tartozik még az ügyvéd költsége is, és az esetleges kiadások, amiket majd lakásfelújításra kell költeni. Mivel nem kis összegekről beszélünk, ezért érthető, hogy legalább magát a költöztetést szeretné az újdonsült tulajdonos a lehető legolcsóbban megúszni.

A másik ok pedig a költözéssel járó stressz. Az új otthon (vagy munkahelyi költözés esetén irodaház) megtalálása több hetes, akár több hónapos folyamatot is igénybe vehet. A folyamatos böngészés, az épületek megtekintése, az állandó mérlegelés és a lehetőségek feltérképezése mind rendkívül energia-és időigényes folyamatok, így nem csoda, ha mentálisan megterhelőek is.

Mivel a költözéshez vezető út meredek és rögös, sokan, amikor a költözés lebonyolításához kerül a sor, a legolcsóbb és sokszor a legelső megoldás mellett teszik le a voksukat, ami eszükbe jut. A kimerültség és az állandó szervezkedés mellett a hatékony és minőségi költöztetés hátrébb és hátrébb szorul a prioritások között.

Ahol kockázatos a könnyebb utat választani

Nem mindenhol érdemes azonban bevállalni a kockázatot a költözés során – az egyik ilyen a bútorok szállítása.

Ha nincsenek a bútorok megfelelően felpakolva és kirögzítve, akkor akaratlanul is megadjuk a baleset bekövetkeztére a lehetőséget. Sokan nem rendelkeznek azzal a gyakorlattal, rutinnal és szakmai tapasztalattal, ami a rendeltetésszerű bútorszállításhoz szükséges, ebből adódóan pedig a felelőtlen szállítás sokkal rizikósabb és több anyagi kárt vonhat maga után, ha a berendezési tárgyak sérülnek, mint azt kívánnánk!

A szakmai hozzáértés mellett pedig ugyanolyan fontos a megfelelő jármű is. Sokan válasszák azt az utat, hogy egy ismerőst kérnek meg a bútorszállításra, akinek van nagyobb autója, esetleg rutinos sofőr és talpraesett az utakon, azonban hiába a segítőkészség és a jószándék, ha a megfelelő tehergépkocsi nem áll a rendelkezésetekre.

Való igaz, hogy meg lehet oldani a költözést akár egy kisebb autóval is, de biztos, hogy megéri?

Valószínűleg több fordulós lenne a költöztetés, ha pedig többször kell fordulni, az bizony több időbe is telik, a folyamatos fel-és lerakodás terhéről nem is beszélve. Így akár több napba is beletelhet, amíg minden bútor a helyére kerül, és a szükségesnél több energia lesz rááldozva az egész folyamatra.

Emellett pedig a több körből álló kocsifordulók bizony megnövekedett benzinköltséggel is járnak, így a költözés végére nagy eséllyel anyagilag sokkal rosszabbul jövünk ki, mint amire számítottunk.

Ha pedig a szállítás során netán valamelyik ingóságban kár esne, a plusz költségek száma megint csak növekszik, amit ugyebár igyekszünk elkerülni. Költöztetőcég fogadásával azonban ezek a kellemetlenségek garantáltan elkerülhetőek.

Megéri költöztető céget fogadni?

Felmerülhet a kérdés, hogy valóban kifizetődő-e, ha költöztetőcégre bízzuk tárgyainkat és ingóságainkat?

Egy költöztetésre szakosodott cég sokkal több és minőségibb szolgáltatást tud nyújtani, mint azok az ismerőseink, akik ugyan elszántan készek segíteni, viszont nincsenek birtokában a szükséges tapasztalatnak és szakmai tudásnak.

Azok, akik kifejezetten költöztetéssel foglalkoznak, már rutinosak a bútorszállításban, így a kényes, törékeny, egyedi bútorok és ingóságok szállítására már egyből kész megoldással rukkol elő a szakember, ami garantálja a tárgyak biztonságát.

Egy költöztető cég felszereltebb és rendelkezik a megfelelő tehergépkocsikkal, amikkel a költöztetést a legbiztonságosabban el lehet végezni. Ezek a teherautók kifejezetten költöztetés céljára lettek tervezve és kialakítva, így bútoraid a lehető legbiztonságosabb környezetben érkeznek meg az új otthonukba.

Hogyan költöztet a Franko?

Cégünk kifejezetten költöztetésre specializálódott, csak és kizárólag belföldi és nemzetközi költöztetéssel foglalkozunk – legyen szó akár magán, akár irodai költözésről.

Magát a költöztetést pedig külön erre a célra kialakított tehergépkocsikkal végezzük, hogy bútorainak még véletlenül se essen baja – rendelkezünk különleges, párnázott kialakítású teherautókkal is, amiket főként nemzetközi költöztetések során szoktunk használni.

A tehergépkocsik több méretben is elérhetőek a költözni vágyók számára, így egy kis lakás vagy egy nagyobb, családi ház sem jelent számunkra akadályt.

A megfelelő felszereltség mellett számíthat tapasztalt és rutinos költöztetőinkre, akik felelősségteljesen és tudatosan csomagolják, készítik össze és rakodják bútoraid és ingóságaid, hogy a költözés a lehető leggördülékenyebben menjen.

További információkért költöztető szolgáltatásainkról keress minket bátran!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek