2024. 04. 29. hétfő

Péter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Átadták a Bodrogköz Kincsei Bölcsődét Cigándon!

Cigánd Város Önkormányzata az Észak-Magyarországi Operatív program keretében meghirdetett – ÉMOP-2008-4.2.1.B.C – „Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások komplex-, valamint bölcsődék önálló fejlesztése” című pályázati felhívására pályázatot nyújtott be.
A „Bölcsőde kialakítása Cigánd városában” című projektet a támogató Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nevében eljáró VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. támogatásban részesítette.

A projekt elsődleges és közvetlen célja a bölcsődei ellátás megteremtése.

Cigánd Város Önkormányzatának rövid távú célja, hogy a helyi és a kistérségi lakosság számára elérhetővé váljon egy korszerű, megfelelő infrastruktúrával rendelkező bölcsőde, amely végleges és minőségi ellátást biztosít modern és hatékony eszközökkel, módszerekkel.

A cél elérése érdekében az önkormányzat egy funkcióját vesztett épület átalakításával, felújításával és bővítésével ad teret egy új komplexen akadálymentes bölcsőde kialakításának.

2012. szeptemberétől az új bölcsődének köszönhetően 6 új munkahelyet teremtünk és a 2 gondozási egységben 20 gyerek elhelyezését biztosítjuk.

A projekt összköltsége 84.766.082Ft, a támogatás mértéke 80.527.777Ft.

A támogatás intenzitása: 94,99%

A projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek