2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

A polgármester bocsánatot kér, az MSZP elhatárolódik, a FIDESZ tájékoztatást vár

A polgármester bocsánatot kér, az MSZP elhatárolódik, a FIDESZ tájékoztatást várElhatárolódik az MSZP ózdi elnöksége és taggyűlése, valamint a város önkormányzatának balközép képviselőcsoportja Benedek Mihály polgármestertől. A kiadott közleményük szerint Benedek Mihály személyes politikai és erkölcsi hitele elfogyott, ezért vonják meg tőle a politikai bizalmat. A FIDESZ Magyar Polgári Szövetség ózdi szervezete azonnali teljes körű tájékoztatást vár a polgármester körül kialakult helyzetről.

 

Az Ózdi MSZP-szervezet elnöksége két ülésen vitatta meg és vizsgálta ki a Benedek Mihály polgármester személyét ért felvetéseket, majd az összevont taggyűlés elé terjesztette azokat. A taggyűlés meghatározó többséggel alakította ki véleményét, amelyhez az önkormányzat balközép képviselőcsoportjának állásfoglalását is kérte – áll a közleményben.

Bár két ciklus alatt Benedek Mihály sokat tett a város fejlődéséért, megállapítható, hogy vezetői stílusa a második ciklusa közepétől rossz irányba fejlődött, abban az autokratikus elemek erősödtek. Külső tanácsadókkal vette körbe magát, nem támaszkodott eléggé a helyi szakértői apparátusra, a bizottságokra és a képviselőcsoportra.

Bizonytalan kimenetelű fegyelmit szorgalmazott a jegyző ellen. A Munkaügyi Bíróság a több száz oldalas fegyelmi anyagot érdemben nem vizsgálta, azt alaki okok miatt hatályon kívül helyezte. Ezt követően a polgármester a jegyzővel személyesen, egyeztetés nélkül állapodott meg. A korábban fegyelmi alatt álló jegyzőnek jutalom címén 20 millió forintot fizettetett ki. Az összeg nagyságáról nem tájékoztatta a balközép képviselőcsoportot.

Az MSZP közleményben ez áll: „Benedek Mihály iskolai végzettsége körül több ízben keletkeztek felvetések, amelyek arra utaltak, hogy érettségi bizonyítvánnyal nem rendelkezik. A vizsgálatok megállapították, hogy az általa megjelölt szám alatt az érintett középfokú intézmény érettségi bizonyítványt nem adott ki. Ennek ellenére Benedek Mihály polgármester személyi anyagában a 2002-ben feltüntetett érettségi számot felelőssége tudatában aláírásával igazolta. Ez a magatartás a polgármester úr szavahihetőségét kérdőjelezi meg, véleményünk szerint maradék erkölcsi tőkéjét is elfogyasztotta.”

– Jó döntés volt, hogy megvonták a bizalmat, de ez csak egy első, kezdő lépés, amelyeket további fontosabb és komolyabb döntéseknek kell követni – reagált a közleményre a városi televízióban Vitális István, a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség ózdi szervezetének elnöke. – Mindenképpen fontosnak tartjuk elmondani, hogy a polgármester nem egy személyben fizette ki például a volt jegyzőnek a húszmillió forint jutalmat, ezt a város vezetése, a baloldali frakció szavazta meg, az ellenzék nemmel voksolt. A polgármester előterjesztéseket, illetve javaslatokat készített, amelyhez a város vezetése és az MSZP vezetése asszisztált.

A kialakult helyzettel kapcsolatban az alábbi közleményt adta ki Benedek Mihály polgármester:
„Nem tagadom, nincs érettségim. Hibáztam, mikor azt állítottam, hogy van. Bocsánatot kérek mindazoktól, akiket megtévesztettem, tettemre nincs magyarázat.
A személyemmel és vitatott döntéseimmel kapcsolatos minden felvetésre akkor fogok válaszolni, ha gyógykezelésem véget ér.”

forrás: ozd.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek