2024. 05. 27. hétfő

Hella
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

A ME-HÖK is csatlakozik a fővárosi demonstrációhoz

A Miskolci Egyetem Hallgatói és Doktoranduszhallgatói Önkormányzata is csatlakozik az október 27-én, csütörtökön tartandó országos hallgatói megmozduláshoz, melyet a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája szervez a magyar felsőoktatás jövőjéért. A Miskolci Egyetemről csatlakozó fiatalok csütörtökön 12 órakor gyülekeznek főépület előtt, majd 12:30-kor buszokkal indulnak Budapestre.
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, a lassan másfél éve zajló tárgyalások eredménytelensége után, országos hallgatói megmozdulást szervez, melynek célja a magyar felsőoktatás jövőjéért való közös kiállás.
A demonstrációra 2011. október 27-én (csütörtökön) 17 órától kerül sor a Nemzeti Erőforrás Minisztérium épülete előtt, Budapesten, az V. kerületi Szalay utcában.
A HÖOK országos megmozdulása független a kormány vagy a kormánypártok politikája elleni egyéb tüntetésektől, kezdeményezésektől. Célunk, hogy olyan törvény szülessen, mely szakmai alapokon és kompromisszumokon nyugszik, s hosszútávon képes biztosítani a magyar felsőoktatás minőségét.
A demonstráción a HÖOK, az intézményi A demonstráción a HÖOK, az intézményi HÖK-ök és az európai hallgatókat tömörítő ESU képviselői mellett a doktoranduszok és a rezidensek képviselői, szakszervezeti vezetők, valamint több nagy felsőoktatási intézmény rektora is részt vesz.
A rendezvény tervezett menete:
16.00–17.00
Gyülekező a Szalay utcában és a környező tereken, utcákon
17.00–18.30
– Megemlékezés 1956 hőseiről
– Intézményi felszólalók beszédei a HÖOK régióinak képviseletében
– Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnökének beszéde
– Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete elnökének beszéde
– Bojárszky András, a Doktoranduszok Országos Szövetsége elnökének beszéde
– Intézményi felszólalók beszédei a budapesti hallgatók képviseletében
– Allan Päll, a European Students’ Union elnökének beszéde
– Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája elnökének beszéde
– „Végső búcsú” a magyar felsőoktatástól

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek