2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

A Latabár-sor kiviteli munkálatai folytatódnak

Miskolcon az Avas hegy északi oldalán, a Nagy Avas Latabár sor és Pázmány sor között, kb. 50 méteres hosszúságban megcsúszott a talaj egy hónappal ezelőtt. Akkor lezárták a területet, majd elkezdődött a rekonstrukció. Most azt a hírt kaptuk a polgármesteri hivataltól, hogy a kiviteli munkák második fázisa is elkezdődött. Jelenleg a lecsúszott 480 m3 agyagréteg eltávolítása, a draincsövezés, a csapadékcsatorna helyreállítás, a 600 m3 sziklatömbök elhelyezése, az agyagzáró réteg visszaépítése és a rézsűkialakítás kiviteli munkálatai zajlanak.

A nehéz és veszélyes munkaterületen 2 árokásó munkagép és 2 tehergépjármű dolgozik. A leszedett iszapos agyagot a teherjárművek a Kisavas középső soron keresztül a Hideg sor felé a Domb utca előtti közterületre tudják csak kihordani, és ezen az útvonalon tudják a sziklatömböket is szállítani.
A kivitelező érvényes behajtási és közterület foglalási engedéllyel rendelkezik, de ami sokkal fontosabb: a köz érdekét szolgálja, hiszen ha ezeket a munkálatokat nem végzik el, az Avas tovább csúszhat és így az út teljesen leszakadhat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek