2024. 05. 24. péntek

Eszter, Eliza
1 EUR 387 HUF
1 GBP 454 HUF

145 millió forintból újult meg Tiszatarján és Igrici útvonalhálózata

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében közel 145 millió forintból újult meg Tiszatarján és Igrici úthálózata. A felújítási munkálatok a két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település 17 belterületi útját érintették. A projektátadó ünnepségeken Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára elmondta: az infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően az észak-magyarországi falvakban nagyobb esély nyílik majd a vállalkozások letelepedésére, ami bővítheti a helyi foglalkoztatást.

130 millió forintos uniós támogatással, összesen közel 145 millió forint értékben újították fel Tiszatarján és Igrici község útjait. A tiszatarjáni úthálózat korszerűsítésével a településen biztosítani tudják a falusi turizmus feltételeit, illetve megvalósult a Faluközponthoz szükséges infrastruktúra. Igricen az új utak összekötik a település központját a község egyik legtávolabbi, csaknem 150 lakosú "Házhely" nevet viselő részével.

A közel 7 kilométernyi út felújítása nem csak a lakosság számára teszi élhetőbbé a két községet, fellendítheti a turizmust, javíthatja a vidéki életminőség színvonalát, és hozzájárulhat ahhoz, hogy a fiatal értelmiség nagyobb eséllyel maradjon a szülőhelyén.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek