2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Húsz éve a sikerlistákon

Húsz éve a sikerlistákonKen Follett 1949. június 5-én született, a wales-i Cardiff-ban. Egyetemi tanulmányait Londonban végezte, ahol filozófia szakon diplomázott. A brit szerzőt thrillerjei és történelmi regényei tették népszerűvé. Első nagy sikerét a Tű a szénakazalban című könyvével aratta, amelyből Donald Sutherland főszereplésével készítettek filmet 1981-ben. A Katedrális a szerző 23 kötete.

1989-ben publikálta A katedrális című művét. A regény egy 12. századi angliai városkában, Kingsbridge-ben játszódik. A történet a katedrális építése körül bonyolódik, amelyért a Benedek-rendi szerzetesek küzdenek szinte az egész világgal és még saját, féltékeny egyházukkal szemben is. Mindez egy polgárháború közepén, körülöttük vér, ármány és szerelem.
A könyv oldalain középkori világ kel életre, amely színes, mint egy festmény, és mozgalmas, mint egy jó film. Olvasása közben belemerülünk a háború borzalmaiba, átélhetjük a zsarnokok önkényeskedéseit, a kínzásokat, a gyilkosságokat és a szerzetesi élet keserveit.

A regény folytatására majd húsz évet kellett várni a rajongóknak. 2007-ben jelent meg Az idők végezetéig. Ugyanabban az angliai városban, Kingsbridge-ben játszódik a történet kétszáz évvel később, a 14. században. A szereplők a katedrális építőinek leszármazottjai, akik ugyanúgy küzdenek az élettel, mint elődeik.

A katedrális Ken Follett legnépszerűbb könyve, amelyből még 2o év után is évente 10.000 példányt adnak el világszerte. A kötet sikerét bizonyítja, hogy megjelenésekor 18 hétig vezette a New York Times bestseller listáját. Kanadában, Nagy- Britanniában és Olaszországban szintén elérte az első helyet, Németországban pedig hat évig volt a népszerűségi lista élén.

forrás:freepress.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…