2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
Magyaros szűzérmék

Magyaros szűzérmék

Magyaros szűzérmékHozzávalók:
1kg sertés szűzérme, de ha nincs, megteszi a comb, vagy tarja is.
4 zöldpaprika
2 paradicsom
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 kg burgonya
pirospaprika
liszt
olaj


Elkészítés

A sertéshúst szeletekre vágjuk, kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk paprikás lisztben. Hirtelen, kevés olajon mindkét oldalát kicsit megsütjük. Szokásos módon lecsót készítünk. A burgonyát kb. 5 mm-es karikákra vágjuk, és olajban ropogósra sütjük.
Ha mindezekkel megvagyunk, rétegezve hőálló tálba rakjuk: alulra a hússzeletek, rá a burgonya, majd a lecsó. Sütőben kb. 1/2 órát sütjük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…